Rašović: Preko 13 miliona eura duga za porez u Podgorici moraće da se otpiše

Dodajte komentar

U podgoričkoj Upravi lokalnih javnih prihoda zatečeno je užasno stanje i brojni problemi, kao sto je nedostatak ljudskih resursa, tužbe…, rekao je Aleksandar Rašović, v.d. direktora ove ustanove.

– Nenaplaćena potraživanja su skoro 34 miliona, po tri osnova i razlikuju se od prezentiranih. Upoznao sam nadležne iz Glavnog grada. Urađeno je vještačenje – saopštio je Rašović.

On je naveo da nenaplaćena potraživanja od 2010. do 2023. godine samo za porez na nepokretnosti iznose 56 miliona.

– Opšti period zastare nastupio je za preko 13 miliona – rekao je Rašović i dodao da će taj dug morati da se otpiše.

Istakao je da je bivši gradonačelnik rekao da je na računu vise od 17 miliona.

Rašović je kazao da ima mnogo velikih firmi koje nikada nisu plaćale porez na nepokretnost. On nije precizirao o kojim firmama je riječ. Kazao je i da ima odbornika i poslanika iz bivše vlasti koji nijesu plaćali porez.

Anđela Mićović odbornica PES-a kazala je da će o daljim koracima biti upoznati ne želeći da saopšti da li će protiv nekoga podnijeti krivične prijave.
– Otpis se mora desiti po zakonu, a to je 33 miliona. Mnogo toga je prethodna vlast mogla da uradi sa tim novcem- kazala je ona.
Mićović je navela da je odgovornost za ovakvo stanje u Upravi na bivšem direktoru te ustanove, revizorskoj kući i prethodnom gradonačelniku.

Tekst i foto: Dan

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *