Definisan rad Koordinacionog tijela za popis oduzete robe u Luci Bar

Dodajte komentar

Danas je održana konstitutivna sjednica Koordinacionog tijela za popis oduzete robe u Slobodnoj zoni „Luka Bar“, kojom je predsjedavao potpredsjednik Vlade za politički sistem, pravosuđe i antikorupciju, Momo Koprivica. Na sjednici je usvojen Poslovnik o radu i definisana je metodologija rada Koordinacionog tijela.

Takođe, članovi Koordinacionog tijela su jednoglasno potvrdili snažno opredeljenje da se državni organi odlučno uhvate u koštac sa rješavanjem svih problema koji su od značaja za suzbijanje šverca, krijumčarenja i sa njima povezanih koruptivnih aktivnosti. Dogovoreno je da nadležni organi, u saradnji, sačine precizan i sveobuhvatan plan za realizaciju utvrđenih obaveza koje se odnose na popis i brojanje oduzete robe.

Na prvoj sjednici Koordinacionog tijela za popis oduzete robe u Slobodnoj zoni „Luka Bar“ je konstatovano da postupak popisa i uništenja oduzete robe u Slobodnoj zoni mora biti otvoren za sve i maksimalno transparentan kroz uključivanje svih zainteresovanih subjekata, međunarodnih partnera i nevladinog sektora, ali i snimanje svih faza popisa, brojanja i uništenja oduzete robe.

„Vlada Crne Gore ima snažnu volju da se do kraja eliminišu šverc, krijumčarenje i sve sa njima povezane kriminalne i koruptivne aktivnosti, te zloupotre moći čije su žrtve građani Crne Gore, kako bi se jednom za svagda stalo na put štetnim aktivnostima koje su, ne samo potkopavale temelje pravnog sistema, već i urušavale ugled naše države, a tu volju potvrđuje konkretnim djelima i postupanjem, o čemu svjedoči i međunarodna podrška“, zaključuje se u saopštenju Vlade.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *