Mujović: Vlada po pitanju rudnika Brskovo između čekića i nakovnja

Dodajte komentar

Ministar energetike Saša Mujović kazao je da su se danas bavili pitanjem rudnika Brskovo, te da je Vlada u ovom procesu između čekića i nakovanja.

„Pokretanje proizvodnje može ugroziti zdravlje građana, želimo osnažiti strane investitore“, naveo je on na pres konfreneciji nakon sjednice Vlade.

Vlada je koncesionaru rudnika Brskovo, kompaniji Tara Resources, dala rok od 60 dana da otkloni sve nepravilnosti iz Studije izvodljivosti, a u međuvremenu će voditi razgovore o sporazumnom raskidu ugovora, saopštio je ministar energetike i rudarstva, Saša Mujović.

On je kazao da su analizirali kontroverzni ugovor, koji je, kako je podsjetio, šest puta mijenjan i na kraju ostavljen kao otvoreno neriješeno pitanje

Mujović je naveo da su dobili pravno tumačenje ovog pitanja, te da su raskinuli ugovor došli bi situacije u kojoj bi došlo do međunarodne arbitraže i potencijalno plate velika sredstva.

Mujović je pojasnio da će krenuti u proceduru raskidanja ugovora, ako koncesionar Tara resources kroz 60 dana ne otkloni sve nepravilnosti.

„Da li će uspjeti? Vidjećemo, smatramo da su nepravilnosti su sistemskog karraktera i teško ih je obezbijediti“, istakao je on.

Mujović je pojasnio da ostavljaju ovaj rok dok će paralelno voditi pregovore o sporazumnog raskida ugovora, te da smatra da je taj raskid najbolja opcija.

Mujović je naveo da je zaključak Vlade donijet jedinstveno, te da nije bilo izdvojenih mišljenja. On je naglasio da se arbitraža pokreće ako dokažete da je Crna Gora imala maćehinski odnos, što nije slučaj. On je naveo da je u ovom slučaju bilo upravo suprotno.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *