Koje su četiri kriptovalute koje bi mogle profitirati od prepolovljenja bitcoina

Dodajte komentar

Predstojeće “prepolovljenje” bitcoina u aprilu jedan je od najočekivanijih događaja u blockchain i kripto svijetu, i to s dobrim razlogom.
U tri prethodna prepolovljenja, cijena bitcoina je nakon toga snažno porasla, a mnogi ulagači očekuju da će se ista stvar dogoditi i ovaj put.

Kao rezultat toga, mnogi investitori planiraju kupiti bitcoin prije događaja prepolovljenja. Ali koje druge kriptovalute mogu imati koristi od prepolovljenja? Evo četiri koja bi mogla biti spremna za skok.

Iako su cijene svih kriptovaluta u određenoj mjeri povezane s bitcoinom, nekolicina vrhunskih kriptovaluta pokazala je korelacije više od prosjeka. Drugim riječima, ako pratite cijenu bitcoina i pratite cijene ovih kriptovaluta, vidjećete da one imaju tendenciju cik-cak kretanja uglavnom unisono. Dakle, ako je bitcoin spreman za veliki proboj nakon prepolovljenja, ne biste li trebali potražiti druge kriptovalute koje će vam najvjerojatnije pristati?

Imajući to na umu, teško je ignorisati ethereum, koji je bio u visokoj korelaciji s Bitcoinom tokom većeg dijela svog postojanja. Ova korelacija iznosi čak 0,95 (1 je savršena korelacija). Međutim, nakon što je Ethereum iz temelja promijenio svoju blockchain arhitekturu u sklopu The Merge 2022., korelacija između Bitcoina i Ethereuma počela je opadati, piše The Motley Fool.

U bilješci svojim institucionalnim klijentima u aprilu 2023. Coinbase Global raspravljao je o toj promjenjivoj korelaciji, koja je pala s 12-mjesečnog prosjeka od 0,90 na novu razinu od 0,82. U to je vrijeme izgledalo da se putevi dviju kripto kompanija konačno razilaze.

Međutim, prema korelacijskim matricama kriptovaluta, čini se da se 12-mjesečna korelacija ponovno popela na 0,89. Intuitivno, ovo ima smisla, s obzirom na to da su i bitcoin i Ethereum porasli za identičnih 60% do sada u 2024. Iako možda nećete dobiti ni približno 1:1 korelaciju, kao što je prevladavalo u ranim danima Ethereuma, većina investitora bi vjerojatno budite zadovoljni s hvatanjem 90% povrata bitcoina.

Argumenta radi, predložit ću da se naslov “podcijenjena kriptovaluta” primjenjuje samo ako se kriptovalutom trguje više od 50% ispod svoje najviše razine svih vremena. Taj standard može pomoći u identifikovanju onih koji imaju puno više prostora za trčanje na ovom rastu kripto tržišta.

Na primjer, razmotrite razliku između Solane i Avalanchea. Obje su popularne Layer-1 pametne ugovorne blockchain platforme, pa je zanimljivo uporediti ih direktno.

Po cijeni od oko 187 dolara, Solana je 29% ispod svoje najviše cijene od 260 dolara. Nasuprot tome, Avalancheom se trguje više od 60% ispod svoje najviše razine od 146 USD. Nedavno je Avalanche počeo dobivati zamah među ulagačima i mislim da velik dio toga dolazi od spoznaje da bi, čak i po cijeni većoj od 50 USD, mogao biti izrazito podcijenjen.

Druge dvije kriptovalute rangirane među 20 najboljih po tržišnoj kapitalizaciji također su vrijedne daljnje pozornosti jednostavno zato što trguju s tako značajnim popustima u odnosu na svoje vrhunce: Cardano, kojom se trguje 76% ispod svog vrhunca, i Chainlink, kojim se trguje 62% ispod svog vrhunca.

Ne postoje čvrsta pravila koja bi pokazala koje će kriptovalute porasti u porastu 2024., ali možete upotrijebiti određene smjernice koje će vam pomoći da istražite polje potencijalnih kupovina. Na primjer, jedna kriptovaluta koja je bila u visokoj korelaciji s Bitcoinom je Litecoin, ali nije dospjela na ovaj popis.

Slično tome, nije uključen nijedan metaverse kripto žeton ili meme novčić na popis. Iako bi se moglo činiti da su podcijenjene na temelju njihovih trenutnih cijena u usporedbi s njihovim povijesnim najvišim vrijednostima, mislim da postoje puno bolja ulaganja.

Ako smo prisiljen odabrati samo jednu od četiri kriptovalute na popisu — Ethereum, Avalanche, Cardano i Chainlink — najbolji izbor za maksimalnu potencijalnu dobit bio bi Avalanche. Visoko je koresiran s Bitcoinom (12-mjesečna korelacija od 0,79) i sada je rangiran kao jedna od 10 najboljih kriptovaluta na Coinbaseu u smislu dnevnog volumena trgovanja. Štaviše, njegova nedavna tehnološka nadogradnja (“Durango”) dobila je pozitivne kritike.

Izvor: Seebiz

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *