Regionalni ESG Adria Samit drugu godinu zaredom u Tivtu

Dodajte komentar

ESG Adria Samit će se održati u od 24. do 26. aprila u Tivtu, Crnoj Gori, pod sloganom “Djeluj sada za održivo sjutra”  i okupiće brojne ugledne zvanice iz regiona i svijeta, predsjednike država, predstavnike regionalnih vlada, svjetski prepoznate eksperte, brojne regionalne kompanije i međunarodne partnere. ESG Adria Samit organizuju Sustineri Partners i Porto Montenegro, u partnerstvu sa Vladom Crne Gore, pod pokroviteljstvom predsjednika Crne Gore, Jakova Milatovića.

Ovogodišnji događaj se naslanja na uspjeh inauguralnog ESG Summita Zapadnog Balkana, iz aprila 2023. godine, koji je postao prepoznat regionalni događaj posvećen održivom razvoju i dijalogu o većoj odgovornosti poslovnog sektora u pogledu ekoloških, društvenih i standarda upravljanja (ESG) u praksi, a velika novina ove godine je proširenje događaja na Sloveniju i Hrvatsku.

ESG Adria Samit je postao i mjesto na kome se grade partnerstva i sa kog potiču regionalne inicijative u oblasti zelene tranzicije, održivih finansija i cirkularne ekonomije, od značaja za Crnu Goru i sve zemlje regiona.

Opština Tivat podržava organizaciju i relizaciju ESG Adria Samita, prepoznajući njegov i značaj tema koje pokreće, posebno u dijelu promovisanja i u što većoj mjeri djelovanja u skladu sa ESG principima.

Pored fokusa na održivi razvoj, ESG teme i stvaranje partnerstava, Samit takođe ima za cilj da prikaže ljepotu i sve ono što svojim posjetiocima nude Tivat, Porto Montenegro i Bokokotorski zaliv, koji pružaju svima  jedinstveno i impresivno iskustvo.

“Nije slučajno da smo odlučili da baš Tivat, kao prva destinacija u Crnoj Gori koja je pristupila međunarodnom programu Green Destinations (Zelene destinacije) i opština sa visokim nivoom dobre prakse u održivom razvoju turizma i zaštiti prirode,  bude grad domaćin ESG Adria Samita, događaja posvećenog upravo održivom razvoju i zelenoj agendi”, naglasila je Biljana Braithwaite, izvršna direktorica Sustineri Partners, organizatora ESG Adria Samita.

ESG Adria Samit će u Tivtu, i ove godine,  okupiti brojne ugledne zvanice: političke lidere, predstavnike brojnih kompanija, međunarodnih organizacija, poslovne lidere i investitore, ali i  pružiti platformu za diskusiju o ključnim temama ESG-a, uključujući održive finansije, zelenu tranziciju, inovacije i vještačku inteligenciju. Vjerujemo da događaji poput ESG Adria Samita dodatno doprinose promociji Adria regiona i Crne Gore, kao i jačanju regionalne saradnje, i privlačenju investicija koje su u dugoročnom interesu regiona, dodaje Braithwaite.

Samit je podržan od strane vodećih kompanija iz oblasti energetike, finansija, bankarstva, prava,  investicija, tržišta nekretnina, IT-ja i naprednih tehnologija, iz Adria regiona i šire.

Više informacija o ESG Adria Samitu dostupno je na summit.esgadria.org

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *