Radulović: Sa devet krupnih projekata imamo jasnu viziju kako će Crna Gora izgledati do 2030.

Dodajte komentar

Uz vijest da ćemo dobiti, od strane evropske komisije, najveći pojednačni grant u istoriji Crne Gore, nešto iznad 200 miliona eura bespovrtanih sredstava, i sa devet krupnih projekata, imamo jasnu viziju kako će Crna Gora da izgleda do 2030., ocijenio je Ministar saobraćaja i pomorstva Filip Radulović, u emisiji “Znam da znaš” Gradske RTV, autorke Anje Raonić.

Pored dionice Mateševo – Andrijevica, planirano je, kako ističe, spajanje puta od Andrijevice do Boljara, što će biti spona sa Srbijom i centralnom Evropom.

“Zatim imamo dionicu Podgorica – Bar, Jadransko – Jonski put, koji samo mi i Bosna nijesmo završili, a to je put koji se proteže od sjeverne Italije do Grčke, zatim imamo dionicu Andrijevca – Peć, obilaznicu oko Podgorice, uktrštanje puta Bar – Boljare sa Jadransko – Jonskim autoputem, kao i brzu cestu na sjeveru”, objašnjava Radulović.

Značaj ovih projekata, kako navodi, je bolja povezanost sa susjednim državama i centralnom Evropom, ali i bolja saobraćajna bezbjednost.

“Početak radova na drugoj dionici autoputa Mateševo – Andrijevica, nakon potpisivanja kredita sa EBRD-om i javnog poziva za izvođača radova, očekujemo negdje do kraja ove godine. Uporedo sa tim radimo i na eksproprijaciji, i to bi uveliko trebalo da počne u septembru, što će takođe biti dobar temelj za pripremu početka radova na autoputu”, ističe Radulović.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *