Koordinaciono tijelo baviće se popisom oduzete robe u Luci Bar

Dodajte komentar

Vlada je na današnjoj sjednici donijela Odluku o obrazovanju Koordinacionog tijela za popis oduzete robe u Slobodnoj zoni „Luka Bar“.

„Crna Gora kao potpisnica Sporazuma za suzbijanje nelegalne trgovine duvanom, obrazovanjem Koordinacionog tijela šalje snažnu poruku međunarodnim partnerima, da je spremna da efikasno odgovori na svaki pokušaj nelegalne trgovine u Slobodnoj zoni Luke Bar i da na ovaj način ojača povjerenje građana u institucije“, poručuju iz Vlade.

Koordinaciono tijelo će se, kako je naglašeno, prije svega, baviti koordiniranjem i organizacijom popisa zaplijenjenih cigareta, kao i sačinjavanjem plana popisa oduzete robe u Slobodnoj zoni „Luka Bar“ i predlaganjem mjera za uništenje zakonito oduzete robe.

„U Koordinacioni tim će biti pozvani i međunarodni partneri koji pružaju pomoć Crnoj Gori u sprečavanju nedozvoljene trgovine, prije svega Evropska komisija i Ambasada Velike Britanije u Crnoj Gori“, stoji u saopštenju Vlade.

Koordinacionim tijelom će, kako navode, rukovoditi Milojko Spajić, predsjednik Vlade, dok je za njegovog zamjenika određen Momo Koprivica, potpredsjednik Vlade za politički sistem, pravosuđe i antikorupciju.

Koordinaciono tijelo broji još pet članova i sekretara.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *