„Ninamedia“ predstavila indeks korporativne reputacije: Rast reputacije u bankarskom sektoru, pad u naftnoj i mesnoj industriji

Dodajte komentar

Kompanija „Ninamedia“, treću godinu zaredom, predstavila je indeks korporativne reputacije. Riječ je o projektu koji ima za cilj da pomogne kompanijama u procesu upravljanja ali i da prikaže stanje u kom se nalaze.
Konsultant u kompaniji „Ninamedia“ Miloš Bešić predstavljajući izvještaj na ovogodišnjem Kopaonik biznis forumu kazao je da je istraživanje rađeno na osnovu devet dimenzija, a istraživanje je pokazala da je prosječna vrijednost Incore-a u Srbiji najmanja u sektoru osiguranja, a najveća kada je riječ o trgovinskim lancima.
U poređenju sa prošlom godinom, rast indeksa korporativne reputacije zabilježen je u bankarskom sektoru, dok je pad evidentan u naftnoj i mesnoj industriji.
Predstavljajući istraživanje, Bešić je kazao da postoje značajne razlike između sektora, ali da ga rezultati istraživanja nijesu iznenadili.
“Postoji u određenim sektorima napredak kada govorimo o pojedinim parametara, ali imamo i pad u nekoliko industrija”, kazao je Bešić.
Kada je riječ o parametru koji mjeri prepoznatljivost, statistika je pokazala da su najprepoznatljivije kompanije iz mesne industrije, a najmanje su prepoznatljive one sa tržišta osiguranja.
S druge strane, najveće povjerenje se ima u trgovačke lance, a najmanje u preduzeća sa tržišta osiguranja.
Ovaj projekat je, kaže Bešić, značajan iz razloga što kompanije imaju mogučnost da provjere na kojoj su poziciju u svom sektoru ali i u odnosu na lidera na tržištu.
Istraživanje je rađeno anketnom metodom na osnovu 1.005 ispitanika.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *