Pomorstvo snažnije razvijati na principima održivosti

Dodajte komentar

Ministarstvo saobraćaja i pomorstva ostaje posvećeno razvoju sektora pomorstva i postizanju strateških ciljeva koji su definisani Strategijom razvoja pomorske privrede, poručio je ministar saobraćaja i pomorstva Filip Radulović, na sastanku sa direktorom Uprave pomorske sigurnosti i upravljanja lukama, Harisom Husićem.

“Pomorstvo se mora snažnije razvijati na principima održivosti. Zadovoljni smo naporima koje novo rukovodstvo ulaže na ostvarivanju zacrtanih ciljeva”, rekao je Radulović.

Kako navode u saopštenju, direktor Uprave pomorske sigurnosti i upravljanja lukama Haris Husić upoznao je ministra sa projektima koje planiraju da realizuju u narednom periodu.

“U fazi pripreme je nacionalna vježba traganja i spašavanja na moru. Takođe, uskoro krećemo sa projektom koji podrazumijeva sistem za nadzor i upravljanje pomorskim saobraćajem, odnosno nadogradnja već postojećeg sistema instalacijom senzora na novim lokacijama”, rekao je Husić.

Radulović je poručio da ovaj sektor ima budućnost, te da očekuje njegov snažniji razvoj kroz realizaciju otvorenih i profitabilnih projekata.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *