“Ograničavanjem trgovačkih marži unapređuje se životni standard”

Dodajte komentar

Najave iz Vlade da će do kraje sedmice donijeti odluku kojom se ograničavaju trgovačke marže u veleprodaji i maloprodaji na pet do petnaest odsto za dio osnovnih životnih namirnica, prehrambenih proizvoda i sredstava za održavanje higijene, jeste još jedan konkretan potez, kojim će se unparijediti životni standard građana Crne Gore, saopštio je poslanik Pokreta Evropa sad Milan Zečević.

“Naša zemlja je u velikoj mjeri i dalje uvozno zavisna, čime je podložna efektima i globalne inflacije, koja je nastala ratnim sukobima u Ukrajini. Stoga, ukoliko Vlada ne može uticati na globalnu inflaciju, ograničenje trgovačkih marži jeste jako odgovorna mjera u dijelu ograničenja nekontrolisanog poskupljenja osnovnih životnih namirnica”, saopštio je Zečević.

Kako je naglasio, istovremenim uvećanjem minimalnih penzija programom Evropa Sad 2 i ograničenjem trgovačkih marži stvaraju se uslovi da i sva buduća povećanja minimalnih i prosječnih zarada u velikoj mjeri unaprijede životni standard građana naše zemlje.

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *