Spajić: Ukoliko ne ispunim data obećanja, podnijeću ostavku

Dodajte komentar

Premijer Milojko Spajić predstavio je danas, zajedno sa ministrima, rezultate 44. Vlade u prvih 100 dana.

Spajić je odgovorio na pitanje o eventualnom smanjenju doprinosa za rad.

“Fond PIO nikada neće biti ukinut, kao što nije ni Fond za zdravstvo. Dvije godine smo slušali priče da se zdravstvo urušava, da nećemo imati bolnice, da nas čeka teška starost. Ja ne znam nikoga ko priča tu priču više. To vam je ujedno i odgovor za Fond PIO”, rekao je Spajić.

Premijer je na kraju svog govora porućio da ova Vlada neće iznevjeriti građane.

On je ponovio da je povećanje minimalnih penzija na 450 eura olakšalo život za 74 hiljade građana.

“Sve ono što je obećano biće ispunjeno, ali tako da bude sistemski, odgovorno i u svrsi budućih generacija. Država nije prćija”, rekao je on.

Politička stabilnost je najveći kapital i garant da će se ostvariti puna funkcionalnost svih grana vlasti, a posebno sudske.

“Donosimo odluke koje će pružiti punu podršku sudsku i tužilaštvo”, naveo je Spajić i dodao da će bezuslovno štititi pravni poredak i bezbjednost građana.

“Ovdje smo da pokrenemo brojna pitanja. U kratkom periodu Vlada je pripremila rebalans budžeta i budžet za 2024. Održali smo stabilnost javnih finansija. Sva nova zaduženja biće usmjerena na razvoj kapitalnih projekata i vraćanje starih dugova. Zaključen je hedžing i zaštićen je dug za auto put. Pravovremenim djelovanjem, kredibilnim planiranjem, uspjeli smo da izbjegnemo sivu listu Moneyvala”, kazao je Spajić i dodao da sve bolje pozicioniraju Crnu Goru na međunarodnom planu.

“Naši ciljevi su visoki, ambiciozni ali dostižni”, rekao je premijer.

Spajić je naveo da će kapitalni budžet od 240 miliona eura služiti i za dionicu auto-puta od Andrijevice od Mateševa. Naglasio je da rade na reformama i povećanju minimalnih plata.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *