Pad neto dobiti Alibabe od 77 odsto

Dodajte komentar

Kineski online trgovac Alibaba završio je treći kvartal svoje fiskalne godine sa padom neto dobiti od 77 odsto i povećanjem prodaje od pet odsto.

Iako su brojke razočarale analitičare, kompanija je najavila povećanje od 25 milijardi dolara (23,2 milijarde eura) u svom programu otkupa akcija, prenio je Seebiz pozivajući se na strane novinske agencije.

Kompanija Alibaba je od oktobra do kraja decembra zabeležila 10,7 milijardi dolara (1,4 milijarde eura) neto dobiti i 260,3 milijarde juana (33,8 milijardi eura) prihoda od prodaje.

Brojke su razočarale analitičare, a kineska grupa je ocijenila da je na njihovo poslovanje uticala neizvesna situacija na maloprodajnom tržištu i slabljenje ekonomskog oporavka druge najveće svjetske ekonomije.

Vodeća kineska tehnološka kompanija suočava se sa oštrom konkurencijom sektorskih rivala kao što su JD.com i Pinduoduo.

Bez obzira na to, Alibaba je najavila povećanje svog programa otkupa akcija.

„Odbor je odobrio povećanje od 25 milijardi dolara u našem programu otkupa akcija, što pokazuje naše povjerenje u naše poslovanje i tok gotovine“, rekao je finansijski direktor Tobi Ksu u izjavi.

Alibaba, čije je sjedište u Hangdžouu, u istočnoj Kini, ključni je igrač u kineskom sektoru digitalnih usluga. Takođe se smatra indikatorom lične potrošnje u Kini.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *