Inovativna aplikacija za učenje transformiše iskustvo učenja studenata primijenjenih studija menadžmenta

Dodajte komentar

Digitalna agencija Alicorn i Ekonomski fakultet Podgorica najavljuju nastavak korišćenja inovativne aplikacije za učenje “Moja ekonomija” i u drugom semestru studijske godine 2023/24. Aplikacija je tokom tekuće studijske godine studentima dostupna za preuzimanje sa Android i iOS prodavnica. Na svom mobilnom telefonu i kroz pet minuta igre dnevno, studentima se nudi zabavan način da pređene lekcije na fakultetu ponove i pripreme se za ispit.

“Aplikacija ‘Moja ekonomija’ predstavlja inicijativu koja pruža studentima primijenjenih studija menadžmenta jedinstveno iskustvo učenja”, izjavila je Tamara Backović, prodekanka za međunarodnu razmjenu Ekonomskog fakulteta Podgorica i saradnica na projektu. “Nastala je u saradnji sa stručnjacima i profesorima našeg Fakulteta, osiguravajući tako relevantnost i sveobuhvatnost obrađenog gradiva.”

Jedna od ključnih inovacija ove aplikacije jeste mogućnost praćenja napretka studenata kroz naprednu analitiku, omogućavajući predavačima da pruže dodatnu podršku i personalizovanu nastavu prema individualnim potrebama svakog studenta. “Cilj je podržati studente u učenju, pripremi ispita i testiranju znanja na inovativan i zabavan način prilagođen novim generacijama. Ekonomski fakultet, kao najstarija viskoškolska ustanova u Crnoj Gori, trudi se da bude inovator u oblasti obrazovanja i da svojim studentima uvijek ponudi dodatnu vrijednost”, dodala je Backović.

Projekat je finansiran od strane Fonda za inovacije Crne Gore u okviru programa Kolaborativni grantovi za inovacije. Dodijeljeni grant je usmeren ka daljem razvoju ZUNO tehnologije i njenom prilagođavanju velikim sistemima. Ovaj softver je prethodno korišćen za kreiranje deset edukativnih video igara.

Milutin Pavićević, idejni tvorac softvera, izrazio je zadovoljstvo postignutim rezultatima: “Prijatno smo iznenađeni angažovanjem studenata tokom prvog semestra. Analize i podaci pokazuju konstantno vraćanje aplikaciji, što potvrđuje uspjeh u postizanju ključnih ciljeva. Nakon prilagođavanja i testiranja sa Ekonomskim fakultetom, spremni smo za naredne korake i organizacije koje će koristiti ZUNO platformu u svom punom kapacitetu.”

Upotreba video igara u edukaciji predstavlja jedan od načina na koje nove tehnologije, u odnosu na tradicionalne načine i obrazovne alate, mogu dati bolje ishode učenja te unaprijediti nivo znanja studenata. Iz kompanije ističu da ZUNO tehnologija predstavlja efikasan alat za sve organizacije koje žele olakšati učenje svojim zaposlenima ili studentima. “Sada svaka organizacija može pristupiti digitalnoj transformaciji učenja na novi, lakše dostupan način”, istakao je Pavićević.

Za više informacija o ZUNO tehnologiji posjetite sajt www.zunogames.com ili zvanične profile na društvenim mrežama – Instagramhttps://www.instagram.com/zuno.games/ i LinkedIn https://www.linkedin.com/company/zuno-games/

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *