Radisson Hotel Group prvi put u Crnoj Gori – potpisom na Radisson Blu Hotel & Resort, Kolašin    

Dodajte komentar

Radisson Hotel Group na HOTCO 2024 najavila svoj debi u Crnoj Gori potpisivanjem ugovora za Radisson Blu Hotel & Resort, Kolašin. Riječ je o hotelu od 188 soba – od prostranih standardnih soba do niza modernih apartmana, uključujući junior i predsjednički – čije je otvaranje planirano tokom skijaške sezone u četvrtom kvartalu 2024.

Rizort se nalazi na nadmorskoj visini od 1450 m, na prvoklasnoj lokaciji poznatog ski centra Kolašin 1450 na planini Bjelasica, koja raspolaže sa 42 kilometra ski staza i beskrajnim pješačkim stazama. Do Kolašina, glavnog skijaškog i planinskog područja Crne Gore, lako se dolazi iz zemlje i susjednih zemalja, a za samo 75 minuta vožnje od grada Podgorice i aerodroma impresivnim, nedavno otvorenim autoputem.

David Jenkins, potpredsjednik poslovnog razvoja za područje istočne Evrope u Radisson Hotel Group:“Neizmjerno smo ponosni na naš dolazak u Crnu Goru, rastuće tržište regionalnog turizma koje je u potpunosti komplementarno sa našim planovima proaktivnog proširenja poslovanja u priobalnim i urbanim centrima. Otvaranje planinskog rizorta u području Kolašina u skladu je sa našom strategijom regionalnog rasta i dodatno snaži našu poziciju na Balkanu gdje trenutno imamo 19 hotela sa 3.500 soba u funkciji i u razvoju.”

Ratko Radonjić, izvršni direktor „Bjelasice 1450“ DOO Podgorica, čiji je osnivač renominarana građevinska kompanija „Zetagradnja“ DOO Podgorica koja na crnogorskom tržištu posluje četvrt vijeka i koja je svoje poslovanje proširila na tržište zemalja EU, ističe: „Partnerstvo sa Radisson Hotel Grupom je apsolutno zadovoljstvo za nas i još jedan dokaz naše posvećenosti najvišim standardima u građevinskoj industriji. Ponosni smo što smo naše poslovanje proširili prema vrhovima Bjelasice i upotpunili ga ovim Hotelom visoke kategorije. Uvjereni smo da će Kolašin postati još privlačnija destinacija i privući posjetioce iz cijelog svijeta, koji će dobiti usluge najviših ugostiteljskih standarda.“

“Da bismo gostima pružili vrhunsko iskustvo rizorta, hotel će u ponudi imati veliki broj sadržaja uključujući opcije usluživanja u baru u foajeu, cjelodnevnom restoranu i specijalizovanom restoranu, a svi će imati spoljnu terasu. Mirna wellness zona sadrži unutrašnji i spoljni bazen, kao i fitness centar sa namjenskim prostorom za jogu. Pored toga, prostori za sastanke i događaje prostiru se na površini od 385 m2 i sadrže glavnu dvoranu, sale za sastanke i foaje.

U okruženju rizorta nalazi se nekoliko uzbudljivih atrakcija, između ostalog, veličanstveno planinsko Biogradsko jezero smješteno u srcu Nacionalnog parka Biogradska gora, Hram Hristovog Roždestva u Mojkovcu, manastiri, Partizanski spomenik Breza, kanjon Tare, Kolašin i botaničke bašte, kao i vožnje žičarom.

 

RADISSON HOTEL GROUP

Radisson Hotel Group je međunarodna hotelska grupacija koja posluje u regionima EMEA (Evropa, Bliski istok i Afrika) i APAC (Azijsko-pacifički region) sa više od 1.250 hotela u funkciji i razvoju u 90 i više zemalja. Međunarodna hotelska grupacija se rapidno širi i planira da značajno uveća svoj portfolio. Sveobuhvatno obećanje brenda grupe je Svaki trenutak je važan sa prepoznatljivim Da mogu! konceptom usluge.

Portfolio porodice brendova Radisson uključuje Radisson Collection, art’otel, Radisson Blu, Radisson, Radisson RED, Radisson Individuals, Park Plaza, Park Inn by Radisson, Country Inn & Suites by Radisson, i prizeotel, koji su objedinjeni pod jednim komercijalnim krovnim brendom Radisson Hotels.

Radisson Rewards program lojalnosti Radisson Hotel Group pruža superiorno iskustvo koje Svaki trenutak čini važnim. Ovaj najpopularniji program u sektoru omogućava članovima da uživaju u izvanrednim pogodnostima kojima mogu pristupiti već od prvog dana u velikom broju hotela na područuju Evrope, Bliskog istoka, Afrike i Azijsko-pacifičke regije.

Radisson Meetings pruža prilagođena rješenja za svaki događaj ili sastanak, uključujući hibridna rješenja koja goste i njihove potrebe stavljaju u središte ponude. Radisson Meetings se zasniva na tri principa usluge kojima smo snažno posvećeni – personalna, profesionalna i nezaboravna usluga koja se istovremeno pruža na sjajnim osnovama budući da je 100% karbonski neutralna.

U Radisson Hotel Group, mi vodimo brigu o ljudima, zajednicama i planeti i težimo da do 2050. godine dostignemo neto nulte emisije na osnovu odobrenih kratkoročnih naučno zasnovanih ciljeva. Jedinstvenim rješenjima, kao što je 100% karbonski neutralan program Radisson Meetings, činimo ekološki održive boravke u hotelu jednostavnim. Da bismo omogućili ekološki održiv izbor putovanja, svi naši hoteli prolaze proces potvrde ekološke održivosti hotela.

Zdravlje i bezbjednost gostiju i članova tima nastavljaju da budu glavni prioritet za Radisson Hotel Group. Sve nekretnine u portfoliju grupe posluju u skladu sa zdravstvenim i bezbjednosnim zahtjevima, obezbjeđujući da u svakom trenutku brinemo o svojim gostima i članovima tima.

 

RADISSON BLU 

Radisson Blu je vrhunski hotelski brend koji pruža pozitivnu i personalizovanu uslugu u elegantnim prostorima. Karakteriše ga pažnja prema sitnim detaljima i Da mogu! filozofija usluge. Radisson Blu hoteli su dizajnirani da donesu promjenu i svakim novim boravkom inspirišu nezaboravna iskustva. Zahvaljujući personalizovanoj usluzi i lokalnim specifičnostima, svaki boravak u hotelu Radisson Blu postaje istinski smisleno i nezaboravno iskustvo. Radisson Blu hoteli nalaze se u velikim gradovima, na ključnim aerodromskim pristupnicama i  destinacijama za razonodu i zabavu. Gosti i poslovni partneri mogu dodatno unaprijediti svoje iskustvo u Radisson Blu učešćem u Radisson Rewards, međunarodnom programu lojalnosti koji nudi posebne pogodnosti i nagrade.

Radisson Blu je dio porodice brendova Radisson uključujući Radisson Collection, art’otel Radisson, Radisson RED, Radisson Individuals, Park Plaza, Park Inn by Radisson, Country Inn & Suites by Radisson i prizeotel, koji su objedinjeni pod jednim komercijalnim krovnim brendom Radisson Hotels.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *