Platforma za online trgovinu Ananas ulazi na crnogorsko tržište

Dodajte komentar

Najveća regionalna platforma za elektronsku trgovinu Ananas ove godine planira ulazak na crnogorsko tržište, saopštila je na konferenciji za novinare viša potpredsjednica za strategiju i razvoj kompanije Delta Holding Marija Desivojević Cvetković.

Prema njenim riječima, kompanija vidi ogroman potencijal kada je Crna Gora u pitanju.

– Platforma je u prošloj godini otvorila svoje kancelarije u Sjevernoj Makedoniji, a u ovoj godini planiran je izlazak na nova tržišta regiona, prije svega Crne Gore već u prvoj polovini godine. Smatramo da ova zemlja ima veliki potencijal. Takođe, početkom druge polovine godine planiramo i ulazak na tržište Bosne i Hercegovine – kazala je Desivojević Cvetković.

Ananas će na crnogorsko tržište ući direktno, a ne putem akvizcije, kako je to bio slučaj u Sjevernoj Makedoniji.

Najavila je i širenje na tržišta Albanije i Kosova i Metohije.

Ananas je u prošloj godini zabilježio izuzetno veliki rast, potvrđujući da bude regionalni lider u domenu online trgovine. Na 94% poštanskih brojeva isporučeno je dva ili više Ananas paketa, a broj partnera porastao je više od tri i po puta u odnosu na 2022. godinu.

– Cilj je da u 2024. godini broj trgovaca poraste na preko 2.000, i da ukupan promet preko sajta bude preko 70 miliona eura – saopšteno je na konferenciji, penosi ekapija.com.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *