Wiener Städtische životno osiguranje: Svi parametri poslovanja bilježe rekorde

Dodajte komentar

Prema podacima Agencije za nadzor osiguranja Wiener Städtische životno osiguranje je poslovnu 2023. godinu završilo sa oko 9,1 miliona eura bruto fakturisane premije, što je rast za preko 20% u odnosu na 2022.godinu. Iako je još uvijek rano za precizan podatak o krajnjem finansijskom rezultatu, iz kompanije kažu da sve ukazuje na to da će i profit biti znatno veći u odnosu na 2022.godinu, i to za preko 45% više od profita za prethodnu godinu. Svi ostali parametri poslovanja su takođe rekordni.

“Kompanija je ostvarila rast premije za jednu petinu, tj. 20% u odnosu na 2022.godinu, što je po preliminarnim podacima Agencije za nadzor osiguranja značilo povećanje tržišnog učešća u dijelu životnih osiguravača sa 35,5% u 2022.godini na cijelih 38,8% na kraju 2023. što nas čini apsolutnim liderom u oblasti životnog osiguranja kada je u pitanju tržišno učešće. Treba napomenuti da je i pored našeg značajnog rasta, zahvaljujući čemu je i cijeli segment životnog osiguranja porastao za 10,5%, učešće životnog osiguranja u ukupnoj premiji osiguranja i dalje prilično nisko, svega nepunih 20%”, kazao je Andrija Pešić, izvrsni direktor Wiener Städtische životnog osiguranja za Bankar.me.

Ovako pozitivnom poslovnom rezultatu doprinio je prije svega  kontinuitet dobrih rezultata, koji se ponavljaju iz godine u godinu i samo dobijaju na intenzitetu.

“To nam govori da se radi prije svega o povjerenju klijenata, kvalitetu servisa i profesionalnoj, posvećenoj usluzi koju klijentima pruža naš tim stručnjaka, i to ne samo pri prodaji osiguranja ili kada se desi osigurani slučaj, već i tokom cjelokupnog trajanja ugovora o osiguranju. Ono što je posebno doprinijelo dobrim poslovnim rezultatima u prošloj godini što bih ovom prilikom izdvojio su dvije stvari, a to je preseljenje centrale kompanije u nove i moderne poslovne prostorije, i uvođenje jednog potpuno novog proizvoda, vezanog za ulaganja u investicione jedinice investicionih fondova – Moj Aktivni Kapital, čime smo otvorili nova vrata ne samo u razvoju naše kompanije već, uvjeren sam, i u razvoju cijelog tržišta životnog osiguranja u Crnoj Gori. Prvi rezultati u prodaji ovog proizvoda su više nego ohrabrujući”, kazao je Pešić.

Kada su planovi za ovu godinu u pitanju, Pešić kaže da ostaju jednako ambiciozni kao i do sada.

“Očekujemo da će se, na krilima Mog aktivnog kapitala, bruto fakturisana premija dalje povećavati u sličnim procentima kao i prethodne godine, a naravno pripremamo dodatno još par inovacija, kako bismo opravdali svoju poziciju pionira i lidera i u razvoju novih proizvoda i tehnologija, a ne samo premije. Ova godina je naročito značajna u našoj kompaniji i grupi kojoj pripadamo – Vienna Insurance Group, jer u ovoj godini obilježavamo 200 godina uspješnog poslovanja naše matične grupacije, vodeće osiguravajuće grupacije u Austriji, Centralnoj i Istočnoj Evropi, i tome se naročito radujemo”, zaključio je Pešić.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *