Mask siromašniji za gotovo 19 milijardi dolara

Dodajte komentar

Kako su akcije Tesle pale 13 odsto u četvrtak, dan nakon što je kompanija prijavila da nije poslovala u skladu s procjenama o prihodima u četvrtom kvartalu, neto vrijednost njenog direktora i vlasnika, Ilona Maska (Elon Musk), smanjila se za više od 18 milijardi dolara. Ipak, Mask ostaje najbogatija osoba u svijetu.

Akcije Tesle pale su 13,2 odsto na 180,38 dolara u četvrtak, a Mask je izgubio 18,8 milijardi dolara.

Pad je uslijedio nakon izvještaja o prihodima kompanije za četvrti kvartal, koji nije bio u skladu s procjenama. Prihod za taj kvartal iznosio je 25,17 milijardi dolara, dok se očekivalo da će biti 25,87 milijardi dolara.

Akcije američkih proizvođača električnih automobila, Rivian i Lucid, takođe su pale jedan odsto i šest odsto u četvrtak.

Mask je izgubio 18,8 milijardi dolara u četvrtak, što je pad od više od 17 milijardi dolara u poređenju s bilo kojim drugim milijarderom, prema Forbes računicama. Mask, koji posjeduje oko 21 odsto Tesle, ostaje najbogatija osoba u svijetu s procijenjenom neto vrijednošću od 203,6 milijardi dolara, što je i dalje otprilike 20 milijardi dolara više od Bernara Arnoa (Bernard Arnault) iz LVMH-a.

Mask je u novembru 2021. imao bogatstvo od 320 milijardi dolara i prva je osoba u istoriji koja je dostigla takvu neto vrijednost.

Izvor: Forbes Crna Gora

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *