Šveđani za Željezaru nude do 100 miliona eura

Dodajte komentar

Švedski konzorcijum Kvalitetsbygg & Uber Nordic za zakup Željezare Nikšić nudi do 100 miliona eura, saznaje CdM. Juče je završen Međunarodni javni poziv za zakup Željeze, a otvaranje ponuda, kako saznaje CdM zakazano je za utorak 30. januar u devet časova u porstorijama Elektroprivrede Crne Gore.

Šveđani, prema saznanjima CdM-a, nude da pomognu Vladi Crne Gore i Elektroprivredi da Željezara bude održiva i da radi ekološki prihvatljivim principima.

Taj konzorcijum planira da uloži do 100 miliona eura za reorganizaciju Željezare, kao i da razvije sveobuhvatan finansijski model.

Iz EPCG su CdM saopštili da je rok za prijave za ovaj konkursu istekao juče u 12časova te da je moguće da se prijave pošalju i putem pošte, te još uvijek ne mogu govoriti o konačnom broju prispjelih ponuda.

“Odluka o izboru po navedenom konkursu biće izvršena u rokovima i po postupku koji definiše zakon i interne procedure poslodavca”, rekli su CdM-u iz EPCG.

Osim Šveđana ponude su do sad dostavili Wiesinger, 8B Capital S.A. i konzorcijum Universal Energy iz Kine, Energy&Industrial Management Advisory Services iz Češke i Neksan iz Nikšića.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *