BlackRockov spot bitcoin ETF prvi dostigao aktivu od milijardu dolara

Dodajte komentar

BlackRockov promptni fond za berzu bitcoina (ETF) dostigao je aktivu od milijardu dolara u prva četiri dana trgovanja, on je napravio prekretnicu među brojnim novopokrenutim ETF-ovima koji prate spot cijene bitcoina, pokazali su podaci J.P. Morgana.

Američka Komisija za vrednosne papire i berzu (SEC) odobrila je gotovo desetak ETF-ova koji prate najveću kriptovalutu na svijetu prošle nedelje, nakon godina regulatornog pritiska, prenosi SEEbiz.

Od lansiranja, BlackRock i Fideliti su privukli lavovski dio priliva jer se čini da su niže naknade i prepoznavanje imena ključni faktori u privlačenju investitora do sada.

BlackRock-ov iShares Bitcoin ETF je od 17. januara akumulirao 1,07 milijardi dolara u imovini pod upravljanjem, a zatim slijedi Fideliti Vise Origin Bitcoin ETF od 874,6 miliona dolara, pokazuju podaci J.P. Morgana.

Devet novopokrenutih ETF-ova privuklo je 2,90 milijardi dolara investicionih tokova u prva četiri dana trgovanja.

Međutim, Graiscale Bitcoin Trust, koji je pretvoren iz zatvorenog fonda u ETF, naplaćuje najveću naknadu u poređenju sa novopokrenutim ETF-ovima i bio je svedok odliva od 1,62 milijarde dolara u prva četiri dana.

TAGOVI: , ,
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *