Davos: Spajić sa potpredsjednikom POSCO grupe o Željezari

Dodajte komentar

Premijer Milojko Spajić na marginama Svjetskog ekonomskog foruma u Davosu razgovarao sa potpredsjednikom POSCO grupe Lijem Džejvanom.

Premijer je prezentovao investicione prilike i kazao da Vlada nizom reformi nastoji da osigura predvidivost poslovnog ambijenta kao i pravnu sigurnost.

Nizom planiranih reformi unaprjeđujemo biznis ambijent kako bi u saradnji sa kredibilnim investitorima dali puni zamajac našoj ekonomiji, poručio je Spajić.

Predsjednik Vlade je prezentovao i plan razvoja mreže autoputa, željeznica, aerodroma i Luke Bar do 2030, za koje je iskazan interes od strane POSCO imajući u vidu da će, kako su istakli, uz značajne investicije, ići i velika potražnja za čelikom.

Na sastanku je bilo riječi o ulaganjima u Željezaru Nikšić, a Posco grupa je iskazala interesovanje za nastavak komunikacije po pitanju potencijalne saradnje.

Džejvan je kazao da POSCO korišćenjem najmodernijih tehnologija posvećen i obnovljim izvorima energije. “Svjedoci smo eksponencijalnog razvoja Koreje 80ih i 90ih godina, i bili samo krucijalni dio velikog investicionog ciklusa u korejsku infrastrukturu”, poručio je on.

Na sastanku je dogovoreno da timovi iz Crne Gore i Koreje razmotre dalje korake i potencijalnu saradnju između korejskog giganta i EPCG.

U vlasništvu Posco Group je jedna od najvećih čeličana u Južnoj Koreji.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *