Puna podrška razvoju liderki, žene nesporno talentovane

Dodajte komentar

Svuda oko nas su žene koje imaju nesporan talenat, potencijal, vještine, viziju da doprinesu ekonomskom rastu i razvoju naše države. Zato će sve inicijative koje podstiču inkuzivnost u pravcu usklađivanja sa evropskim standardima u korporativnom upravljanju, te osnažuju mogućnost da žene preuzmu aktivniju ulogu u ekonomiji, imati našu snažnu podršku koja neće ostati samo na riječima, kazao je predsjednik Socijaldemokrata (SD), Damir Šehović, izražavajući podršku „Women on Boards“ programu.

“Osnova Socijaldemokratije je borba za jednakost i inkluzivnost. Zato, bez dileme, pružamo punu i iskrenu podršku programu razvoja liderki za korporativno upravljanje ‘Women on boards’ koji je pokrenuo Investiciono-razvojni fond Crne Gore”, kazao je Šehović.

Lider SD-a je istakao da su saglasni sa intencijom da se zakonom izvrši usklađivanje sa pravnom tekovinom EU, kako bi se stvorili preduslovi za veću zastupljenost žena na pozicijama ekonomskog odlučivanja, čime se naše velike privatne i javne kompanije pripremaju za pristup jedinstvenom evopskom tržištu.

“Takav pristup bi unaprijedio znanja i vještine crnogorskih liderki i osnažio ih da efikasno daju doprinos u odborima velikih javnih i privatnih kompanija u Crnoj Gori. SD će, stoga, sa zadovoljstvom dati puni doprinos stvaranju zakonskih pretpostavki kojim bi se velike kompanije i formalno obavezale na veći broj predstavnika manje zastupljenog pola u odborima direktora – u skladu sa evropskim standardima, jer duboko vjerujemo da ćemo kao društvo biti prosperitetni samo ako živimo u pravednoj i zemlji jednakih šansi za sve”, kazao je Šehović, poručujući da je to jedini put ka uspješnoj i evropskoj Crnoj Gori.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *