Vrijednost Tvitera opala 71 odsto otkako je preuzeo Ilon Mask

Dodajte komentar

Vrijednost platforme X (nekadašnji Tviter) opala je za 71 odsto od kada je taj društveni medij kupio američki milijarder Ilon Mask, objavila je američka multinacionalna korporacija za finansijske usluge „Fidelity“.

Zajednički fond Fidelitija, koji posjeduje udio u platformi X, umanjio je vrijednost svojih udjela, a podatke o tome dobio je američki sajt Axios i procenjuje da je sada vrijednost X-a oko 12,5 milijardi dolara.

Taj fond je naveo da je do novembra prošle godine vrijednost njegovih deonica u platformi X opala za 71,5 odsto, objavio je Gardijan.
Podsjećamo, Elon Mask je kupio Tviter za 44 milijarde dolara u oktobru 2022. godine, a promijenio je naziv platforme u X u julu 2023. godine. Broj mjesečnih korisnika platforme X opao je za 15 odsto tokom prve godine od Maskovog preuzimanja, usljed zabrinutosti zbog porasta govora mržnje na platformi.

Osim toga, od Maskovog preuzimanja, X je otpustio najmanje 50 odsto osoblja.

EU je u septembru izdala upozorenje američkom milijarderu, nakon što je otkrila da X ima najveći broj objavljenih dezinformacija od svih velikih platformi društvenih medija. Mask je, takođe, u međuvremenu vratio niz ljudi na platformu X kojima je ranije bio zabranjen pristup, uključujući bivšeg američkog predsjednika Donalda Trampa.

(Bif.rs)

TAGOVI: , ,
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *