Virtuelni obilazak – po prvi put u Crnoj Gori predstavljen u NLB Banci

Dodajte komentar

Kao predstavnik modernog i inovativnog bankarstva na crnogorskom tržištu, a i šire, NLB Banka je prva institucija u Crnoj Gori koja je uvela virtuelni obilazak. Nezaboravno i impresivno iskustvo, posebno za one koji prvi put otvaraju vrata banke, saopšteno je iz NLB-a.

“Uključivanje novih kolega u radni odnos važan je proces za svaku kompaniju, a od posebne je važnosti učiniti ih motivisanim i uzbuđenim zbog novog posla. Virtuelna stvarnost (VR) je moćan alat koji pomaže u poboljšanju procesa prilagođavanja novih kolega i čini ga ugodnijim iskustvom”, navodi se u saopštenju.

Virtuelna stvarnost (VR) je kompjuterski generisana simulacija okruženja koja korisnicima omogućava interakciju sa njim.

Zaposleni će kroz virtuelni obilazak lakše zapamtiti informacije i bolje razumjeti svoju ulogu u kompaniji. To može dovesti do lakšeg prelaza na njihov novi posao i, na kraju, do veće produktivnosti.

“Virtuelna stvarnost može da kreira realistične simulacije različitih radnih okruženja, kao što je kancelarijski prostor, što zaposlenom može pomoći u prvim danima na poslu kada se formiraju ključni prvi utisci o banci, i to kroz obilaske kancelarija uz predstavljanje poslovanja sektora, NLB vrijednosti i kulture banke. Zaposleni mogu da istražuju ova okruženja sopstvenim tempom i steknu osećaj kako bi bilo raditi u tom prostoru. Ovo im može pomoći da shvate u kom radnom ambijentu se nalaze i šta ih očekuje u nastavku karijere”, navodi se.

Ovakav vid iskustva pomaže zaposlenima da se osećaju spremnije i prijatnije kada započnu svoju novu ulogu kao dio NLB tima.

U NLB Banci su svjesni da je uspjeh kompanije na prvom mjestu zasluga njenih zaposlenih, te su stoga posebno posvećeni aktivnostima razvoja njihovih potencijala, kao i njihovog osjećanja zadovoljstva i pripadnosti. Koliko su uspješni na tom polju, najbolje govori podatak da su na nedavnoj dodjeli Employer Brand Awards Adria 2023, osvojili dvije prestižne nagrade.

U kategoriji „Najbolji brend poslodavca u bankarskom sektoru“ prikupili su najveći broj bodova, nadmašivši konkurenciju zahtjevnog bankarskog sektora. Ovo priznanje odraz je ne samo snažne posvećenosti NLB Banke stvaranju pozitivnog radnog okruženja, već i kontinuiranih napora da promovišu saradnju, lični rast i razvoj zaposlenih, te privuku i zadrže vrhunske talente.

I u kategoriji „Integracija korporativnog i poslovnog brenda“ osvojili su najveći broj bodova, dobivši zasluženo priznanje za sposobnost da integrišu korporativni identitet sa brendom poslodavca.

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *