HG Budvanska rivijera u 2023. ostvarila poslovnu dobit od 3,8 miliona eura

Dodajte komentar

Redovna godišnja press konferencija Hotelske grupe Budvanska rivijera koja je danas održana u budvanskom hotelu Mogren bila je prilika da se javnosti predoče rezultati rada i najvažnije aktivnosti u poslovanju HG Budvanska rivijera za 2023. godinu.

“Ovu godinu završavamo sa najboljim poslovnim rezultatom u posljednjih 20 godina sa skoro četiri miliona profita sa kojim smo izuzetno ponosni i koji nam daje vjeru da i u narednim godinama možemo još jače i još bolje raditi na razvoju i unapređenju HG Budvanske rivijere,” kazao je Mijomir Pejović, predsjednik Odbora direktora Hotelske grupe.

S ciljem unapređenja rada grupacije najavljeno je da će na današnjoj sjednici Odbora direktora biti donijeta strategija razvoja društva za period od 2024. do 2029. godine.

“Koliko raduje donošenje ovog akta toliko i obavezuje menadžment i zaposlene u društvu da zacrtane odgovorno i efikasno realizujemo kako bi HG Budvanska rivijera u značajnoj mjeri unaprijedila kvalitet smještajnih kapaciteta i ponudu koja će kreirati diverzifikovane turističke proizvode i povećati broj srednje i visokoplatežnih gostiju sa ciljanih emitivnih tržišta,” istakao je Pejović.

Na današnjoj sjednici Odbora će takođe biti usvojena analiza mogućih pravaca razvoja hotela Mogren koji će u 2024. godini navršiti 90 godina postojanja.

Na pozitivne rezultate svih hotela u okviru HG Budvanka rivijera ukazao je izvršni direktor, Jovan Gregović.

“Nakon par godina krize u turizmu izazvanih kovidom konačno možemo reći da smo se vratili stabilnom poslovanju koje je osnov za dalji razvoj i investiranje u poboljšanje kvaliteta usluga HG Budvanska rivijera. Tokom poslovne 2023. godine društvo je do današnjeg dana ostvarilo 434.914 noćenja u svojih pet hotela, sa prihodovne strane to znači da je društvo prihodovalo 24.292.282 eura po svim vrstama prihoda,” istakao je Gregović.

Ovakvi prihodi su za oko 2.500.000 eura veći od prihoda iz 2019. koja se u analizama uzima kao referentna, a poslovna dobit od skoro četiri miliona eura je veća za oko dva miliona od rekordne 2019. godine.

Hoteli Palas, Palas Lux i Aleksandar su počeli sa radom od marta mjeseca, dok su turističko naselje Slovenska plaža i hotel Castellastva počeli sa radom od aprila mjeseca. Najveći obim prometa realizovan je u Slovenskoj plaži sa 193.775 noćenja od čega je gotovo 160.000 noćenja u kategoriji četiri zvjezdice.

“U ovogodišnjem prometu sa domaćeg  tržišta je realizovano preko 44.000 noćenja, u evidenciji emitivnih turističkih tržišta najzastupljenije je tržište Srbije sa preko 58.000 noćenja, sa ostalih tržišta značajno učešće su imala tržišta Francuske, Poljske, Ukrajine, Izraela, Litvanije, Letonije, Estonije, Engleske, Kazahstana, Njemačke i Rusije,” saopštio je izvršni direktor.

Prema ustaljenoj poslovnoj praksi za ovaj dio godine u toku je ugovaranje saradnje za sljedeću turističku sezonu, te se pripremaju za nastavak promotivnih aktivnosti na predstojećim turističkim berzama Evrope.

“Svi trendovi očekivanja za narednu godinu su proizišli iz ostvarenih rezultata tokom poslovne 2023. godine i uključeni su u projekciju plana budžeta za 2024. godinu koji je jednoglasno podržao Odbor direktora društva i koji obećava još jednu uspješnu godinu Hotelske grupe Budvanska rivijera,” podvukao je Gregović.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *