Coinbase dobio francusku licencu

Dodajte komentar

Mjenjačnica kriptovaluta Coinbase osigurala je registraciju kod regulatora francuskog tržišta, potvrdilo je u četvrtak ovo preduzeće, kojem se otvorio put da proširi svoje usluge na još jednom ključnom evropskom tržištu.

Francuski nadzorni organ AMF da je Coinbaseu odobrenje za pružaoca usluga virtuelne imovine (VASP), što je zapravo zeleno svijetlo za kompaniju da upravlja uslugama digitalne valute u Francuskoj, prenosi Seebiz.

Registracija VASP-a omogućiće Coinbaseu da nudi starateljstvo nad digitalnom imovinom, kupovinu ili prodaju digitalne imovine u zakonskom sistemu plaćanja, trgovanje digitalnom imovinom u odnosu na drugu digitalnu imovinu i upravljanje platformom za trgovanje digitalnom imovinom, navedeno je u saopštenju kompanije.

Francuski regulatori, kao i drugi u Evropi, pokušavaju da uhvate korak sa pojavom novih tehnologija kao što su kripto i blocjchain, uravnotežujući njihov potencijal u poboljšanju sistema plaćanja i trgovanja, dok takođe žele da osiguraju zaštitu potrošača.

Evropska unija radi na uvođenju svoje regulative o tržištima kripto imovine (MiCA) koja bi stvorila usklađeni okvir za kripto kompanije da rade na regularan način. MiCA omogućuje kompanijama da koriste VASP licencu u jednoj zemlji EU da bi nudile usluge i u drugim zemljama Unije.

VASP registracija predstavlja veliki korak za kompaniju Coinbase sa sjedištem u SAD za širenje u Evropi, što dolazi u ključnom trenutku kada se berza suočava sa neizvesnim regulatornim okruženjem u svojoj zemlji. Američki regulatori preduzeli su u posljednje vrijeme niz oštrih mera protiv kripto kompanija.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *