Kroz emisiju državnih zapisa zaduženje do 40 miliona eura

Dodajte komentar

Vlada je zadužila Ministarstvo finansija da sprovede sve potrebne aktivnosti vezane za emisiju državnih zapisa u iznosu do 40 miliona eura, do kraja ove godine.

Kako je saopšteno iz Vlade usvojena je Informacija o emisiji Državnih zapisa, u cilju obezbjeđivanja dijela nedostajućih sredstava za finansiranje budžeta za 2023. godinu i stvaranja fiskalne rezerve, u iznosu do 40 miliona eura.

“Kako je Vlada već prethodno donijela odluku o emisiji državnih zapisa na iznos do 50 miliona eura, i već se krenulo sa realizacijom, odnosno završene dvije aukcije i prodato 30 miliona eura državnih zapisa, došlo se do zaključka da su kamatne stope, kako je i bilo predviđeno, niže od tekuće tržišne kamatne stope”, pojašnjavaju iz Vlade.

S obzirom da i dalje postoji interesovanje bankarskog i nebankarskog sektora za kupovinu Državnih zapisa, zbog kratkog roka dospijeća, Vlada je zadužila Ministarstvo finansija da sprovede sve aktivnosti vezane za emisiju zapisa.

“Iznos, ročnost i datum svake pojedinačne emisije, kako je naglašeno u diskusiji odrediće Ministarstvo u skladu sa procijenjenim potrebama”, saopšteno je iz Vlade.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *