Noblewood Grupa otvorila vrata svoje fabrike u Nikšiću  

Dodajte komentar

Noblewood Grupa, renomirana crnogorska kompanija poznata po proizvodnji svjetski prepoznatljive Beluga votke, organizovala je Dan otvorenih vrata za medije u prostorijama svoje nikšićke fabrike. Posjeta je imala za cilj da se prisutni upoznaju sa načinom funkcionisanja fabrike, proizvodnim procesom i kapacitetima i značajem postojanja jednog ovakvog brenda za crnogorsku ekonomiju, te sa dosadašnjim aktivnostima i postignutim rezultatima u proizvodnji i prodaji.

Ovim povodom, za predstavnike medija upriličena je tura fabričkim postrojenjem, koju su vodili Oleg Medoev, izvršni direktor kompanije Noblewood Group, Dmitri Nasalskiy, direktor marketinga i poslovni vođa premium portfolia i Lazar Dragović, glavni inženjer u proizvodnji. Tokom posjete, prisutni su dobili uvid u tok procesa proizvodnje, koncept “od polja do stola”, odnosno kompletno putovanje svakog proizvoda, ali i imali priliku da degustiraju najnovije Beluga Botanicals proizvode – Beluga infuzije sa prirodnim biljem i voćem.

Naročito je akcentovan angažman kompanije u lokalnoj zajednici i zapošljavanje kadrova čiji su profesionalni profili u potpunosti komplementarni sa vrijednostima i etikom poslovanja Noblewood-a. “Naša globalna porodica sada broji 320 zaposlenih, od kojih čak 70% čini stanovništvo iz Crne Gore. Ovo ne samo da ukazuje na našu posvećenost zajednici u kojoj poslujemo, već govori o kvalitetu ljudstva na koje smo naišli u Nikšiću, što je za nas od ključnog značaja,” naveo je Dmitri Nasalskiy, direktor marketing i poslovni vođa premium portfolia. U tom pogledu, najavljene su i brojne prilike za razvoj zaposlenih kroz edukativne programe i obuke, čime će kompanija takođe doprinijeti razvoju kadrova u Nikšiću i boljem poslovnom imidžu grada.

Za manje od šest mjeseci, Noblewood Group je uspjela da uspješno renovira proizvodni pogon i uspostavi i proces i brend u punom kapacitetu. “Posebno bih istakao to da je Noblewood dobio Kosher sertifikat i FSSC 220 sertifikat za pogon u Nikšiću,” istakao je Lazar Dragović, glavni inženjer u proizvodnji. “Kapacitet obuhvata godišnju proizvodnju od 700 hiljada devetolitarskih kutija votke, modernom potpuno automatizovanom linijom punjenja kapaciteta dva miliona devetolitarskih kutija godišnje (7.000 boca na sat) i planiranom destilerijom za džin sa godišnjim obimom proizvodnje od 550 hiljada devetolitarskih kutija. Od lansiranja proizvodnje u Crnoj Gori, oprema je proširena dodatnim mašinama, kao dio naše posvećenosti stalnom usavršavanju i unapređivanju u proizvodnji kako bismo isporučili proizvode vrhunskog kvaliteta,” dodaje on.

Fabrika u Nikšiću otvorena je 12. aprila 2023. godine, i do današnjeg dana u njoj se proizvelo preko 2,6 miliona boca votke, od kojih je svaka pripremljena po jedinstvenom, tradicionalnom receptu. Ova premium pića dostupna su širom svijeta, a najveća tržišta na kojima se Beluga votka izvozi su Sjedinjene Američke Države, Velika Britanija, Francuska, Njemačka i Izrael. Danas, zahvaljujući oznaci “Proizvedeno i flaširano u Crnoj Gori” na svakoj proizvedenoj ambalaži u Nikšiću, Crna Gora se etablira kao proizvođač luksuznih proizvoda na mapi svijeta.

(MediaBiro)

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *