Privredna komora Crne Gore sa partnerima nezaposlenima pruža priliku za razvoj biznis ideja

Dodajte komentar

Podržan od strane Evropske unije, prekogranični projekat “Vještine za održivo zapošljavanje u prekograničnom regionu Crne Gore i Republike Kosovo – Bez granica! (NO BORDERS)” pruža jedinstvenu priliku za obuku i podršku nezaposlenima u pograničnom području.

Privredna komora Crne Gore, u partnerstvu sa Privrednom komorom Kosova, NVO ETRI i Regionalnim biznis centrom Berane, sprovodi projekat koji ima za cilj podizanje nivoa zapošljivosti mladih ljudi (15-30 godina) i žena. Projekat, kofinansiran od strane Evropske unije, realizuje se u okviru Programa prekogranične saradnje Interreg-IPA Crna Gora – Kosovo 2014-2020.

O čemu se radi?

U okviru projekta “NO BORDERS,” Privredna komora Crne Gore raspisuje produženi javni poziv za nezaposlena lica (18-30 godina) i žene iz opština: Andrijevica, Berane, Bijelo Polje, Gusinje, Kolašin, Petnjica, Mojkovac, Plav i Rožaje. Cilj je odabrati 15 kandidata koji će učestvovati u plaćenoj tromjesečnoj obuci za razvoj biznis ideja, sa fokusom na pokretanje sopstvenog biznisa.

Šta obuka obuhvata?

Obuka, koja će trajati od 15. januara do 15. aprila, 2024, će se sprovoditi u prostorijama Regionalnog biznis centra Berane. Obuhvatiće pet uvodnih dvodnevnih radionica o: pravnim pitanjima, registraciji biznisa, finansijskom menadžmentu, strateškom planiranju, poslovnim modelima, marketingu i prodaji, kao i digitalnom marketingu. Nakon uvodnih radionica, kandidati će imati 75 sati individualnog rada sa mentorima putem online sesija.

Podrška i nagrade

Najbolje biznis ideje će dobiti finansijsku podršku, sa nagradama od 2.000 eur za prvo mjesto, 1.000 eur za drugo mjesto i 500 eur za treće mjesto. Dobitnici će investirati nagrade u svoje biznise uz obavezu da dostave dokaz o investiciji projektnim partnerima.

Kako se prijaviti?

Zainteresovani kandidati mogu podnijeti prijavu putem prijavnog formulara koji se nalazi na prijavni formular, a i na sajtu Privredne komore. Pored formulara, potrebno je dostaviti potvrdu/dokaz iz Biroa rada o nezaposlenosti i kratak opis biznis ideje. Rok za prijavu je 25.12.2023. godine.

Kriterijumi za odabir:

Odabir kandidata vršiće Privredna komora Crne Gore i Regionalni biznis centar Berane uz podršku konsultantske agencije. Kandidati moraju biti nezaposlena lica koja pripadaju kategoriji mladih (18-30 godina) ili žena, nastanjeni u opštinama gdje će se sprovoditi program.

Više informacija:

Za dodatna pitanja i informacije, kandidati se mogu obratiti putem maila na: [email protected].

Projekat “NO BORDERS” pruža jedinstvenu priliku za razvoj preduzetničkih vještina i pokretanje sopstvenog biznisa. Ne propustite šansu da kreirate sopstveni biznis!

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *