Crna Gora dobila svoju prvu Bitcoin nevladinu organizaciju

Dodajte komentar

U Crnoj Gori je napravljen značajan korak ka digitalnoj budućnosti sa osnivanjem prve nevladine organizacije posvećene istraživanju, edukaciji i promociji Bitcoin tehnologije.

NVO “Bitcoin mreža Crne Gore” postavlja se kao glavni akter u podizanju svijesti o digitalnom novcu, pružajući relevantne informacije, obuke i podršku zajednici. Organizacija okuplja profesionalce iz blockchain industrije, kao i sve građane koji žele da zađu dublje u koncept Bitcoina i svih mogućnosti koje pruža.

Osnivač organizacije, Nikola Grbović, naglasio je: “Bitcoin, kao vrhunac inovacija u sferi digitalnih valuta, donosi obećanje decentralizacije, transparentnosti i globalne promjene. Naša vizija je da ohrabrimo javnost da se upozna sa potencijalom ove revolucionarne tehnologije, pružajući pristup edukaciji i resursima ključnim za finansijsku pismenost.” Grbović je osnivač vodećeg regionalnog portala i Instagram stranice Kriptofakt, koja kroz vijesti, zanimljivosti i analize prati razvijanje Bitcoina, sa višegodišnjim profesionalnim iskustvom u inostranim FinTech kompanijama.  

U nastojanju da ostvari svoju misiju, NVO “Bitcoin mreža Crne Gore” planira širok spektar aktivnosti usmjerenih na podizanje svijesti i edukaciju o Bitcoin tehnologiji. U bliskoj budućnosti, organizacija ima u planu organizovanje redovnih događaja, seminara, i radionica kako bi pružila detaljnije informacije građanima o potencijalima i praktičnoj primjeni Bitcoina. Ove aktivnosti će biti koncipirane tako da pojedincima, institucijama i kompanijama približe koncept digitalnih valuta, decentralizacije finansija i uticaja koji Bitcoin može imati na ekonomiju. 

U okviru svojih planova za budućnost, NVO “Bitcoin mreža Crne Gore” takođe će istražiti mogućnosti za saradnju sa obrazovnim institucijama radi implementacije programa, seminara i panela u školskim i univerzitetskim institucijama. Cilj je da se mladima omogući rano upoznavanje sa Bitcoin tehnologijom i digitalnim finansijama, što bi dugoročno doprinijelo širenju svijesti o ovim konceptima i boljim indeksom finansijske pismenosti u crnogorskom društvu.

Nedavno održano premijerno okupljanje članova organizacije označilo je i zvanično lansiranje NVO “Bitcoin mreža Crne Gore”. Tokom ovog događaja, predstavljena je vizija organizacije koja podrazumijeva unaprjeđenje razumijevanja i prihvatanja Bitcoin tehnologije u Crnoj Gori. Jedna od ključnih tačaka programa bilo je prikazivanje dokumentarnog filma o Bitcoinu, predstavljanje planiranih aktivnosti organizacije, a svemu tome uslijedila je diskusija u kojoj su razmijenjivane ideje, postavljana ključna pitanja i istraživani različiti aspekti Bitcoin tehnologije. Poseban nagalasak stavljen je na potencijalne prednosti, ali i izazove koje ovaj oblik digitalne valute donosi, ističući važnost edukacije i transparentnosti.

Pozivamo sve zainteresovane pojedince, institucije i kompanije da podrže inicijativu NVO “Bitcoin mreža Crne Gore” i pridruže se kreiranju održive digitalne budućnosti Crne Gore.

NVO Bitcoin mreža Crne Gore društvene mreže:

Telegram

Instagram

X

LinkedIn

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *