Novi WebMax: Dodajte prostor za čuvanje mejlova, počev od 0,99 eura mjesečno

Dodajte komentar

Webmail je prvi crnogorski e-mail servis, prepoznatljiv u internet zajednici već dugi niz godina. Pogodan je za fizička lica i mala preduzeća jer nudi jednostavno e-mail rješenje bez ulaganja u opremu i održavanje. U saradnji sa kompanijom Logate, Crnogorski Telekom obezbjeđuje brz, pouzdan i profesionalalan pristup e-mailu sa desktop računara, laptopova, tableta i mobilnih telefona.

Značajno unaprijeđen korisnički interfejs. WebMax ima moderan dizajn, a poboljšan je i prikaz na svim veličinama i rezolucijama ekrana.

Korisnicima donosi brojne nove mogućnosti: sinhronizacija mail-a, kalendara, to-do liste i adresara sa desktop i mobilnim mejl mail klijentima. Za još bolje korisničko iskustvo,  WebMax se može povezati sa bilo kojom mejl aplikacijom dostupnom na računarima i iOS i Android mobilnim uređajima.

WebMax donosi i neograničeno vrijeme čuvanja mejlova. Aktuelnim korisnicima dostupan je mailbox od 1 GB, a oni kojima je potrebno više prostora mogu odabrati pakete od 5 odnosno 10 GB.

Prostor mogu dokupiti i poslovni korisnici koji imaju veći broj mail naloga, a njima su na raspolaganju posebni domenski paketi. Poslovni korisnici su prvi put dobili administrativni portal, odnosno mogućnost da sami upravljaju nalozima unutar firme, što podrazumijeva mogućnost reseta lozinki, kreiranje naloga za zaposlene, dokup paketa…

Posebna pažnja posvećena sigurnosti. WebMax platforma ima unaprijeđenu antivirus i antispam zaštitu, a korisnicima je dostupna i podrška.

Međutim, da bi njihovi podaci bili u potpunosti bezbjedni, jednako je važno ponašanje korisnika na internetu.

U svjetlu sve većeg broja pokušaja online prevara, Crnogorski Telekom i Logate nude korisne savjete kako da u online prostoru budete sigurni i da zaštitite svoje podatke:

  • Ne dijelite lozinke: Nikada ne dijelite svoje lozinke mail-om ili porukama. Lozinke su važne i treba ih čuvati kao tajnu.
  • Ne otvarajte sumnjive priloge (attachments): Ako primate e-mail sa priulozima od nepoznatih izvora ili ako nijeste očekivali takvu poštu, nemojte ih otvarati.
  • Ne otvarajte sumnjive linkove: Izbjegavajte da kliknete na link ako nijeste sigurni u izvor ili svrhu poruke.
  • Ne odgovarajte na phishing: Ako primite e-mail koji izgleda sumnjivo i traži lične podatke poput brojeva kartica ili lozinki, nemojte odgovarati.
  • Ne koristite javne računarske terminale za pristup mail-u.
  • Ne koristite javne Wi-Fi mreže bez VPN-a: Korišćenje javnih Wi-Fi mreža može biti rizično.
  • Ne zaboravite ažuriranja: Redovito ažurirajte svojeg e-mail klijenta i operativni sistem kako biste osigurali da imate najnovije sigurnosne zakrpe.
  • Ne ostavljajte otvorene sesije: Nakon što završite s radom na svom e-mail nalogu, odjavite se i zatvorite aplikaciju.
  • Ne koristite slabe lozinke: Koristite jake lozinke koje uključuju kombinaciju slova, brojeva i posebnih znakova. Izbjegavajte očigledne lozinke poput “password” ili “123456”.
  • Ne zaboravite na dvofaktornu autentifikaciju: Omogućite dvofaktornu autentifikaciju (2FA) na WebMax-u.
  • Ne zaboravite na sigurnosne postavke. Konfigurišite e-mail klijenta da koristi samo zaštićene verzije mail protokola.

Više informacija, kao i prijavu na novi WebMax možete naći na https://telekom.me/novi-webmax

 

 

 

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *