Skupština 15. decembra o predlogu da Irena Radović bude guvernerka Centralne banke

Dodajte komentar

Sjednica Skupštine na kojoj bi trebalo da se razmatra predlog predsjednika države Jakova Milatovića, da se aktuelna direktorka Investiciono-razvojnog fonda Irena Radović imenuje za guvernerku Centralne banke, trebalo bi da se održi 15. decembra.

Ove informacije saznaju “Vijesti” iz više izvora u Skupštini.

Milatović je obavio neformalne konsultacije sa poslaničkim klubovima i, kako je ranije naveo, ubijeđen je da će Irena Radović postati prva žena na čelu CBCG. On je tada naglasio da ona ispunjava sve zakonske uslove za tu poziciju, a među njima i visoko obrazovanje, lični ugled, iskustvo u ekonomiji, bankarstvu i pravu.

“Vijestima” je pretprošle sedmice zvanično rečeno da će Demokratska Crna Gora, Građanski pokret URA i Socijalistička narodna partija (SNP) podržati predlog za imenovanje Irene Radović za guvernerku, a da će koalicija “Za budućnost Crne Gore”, Bošnjačka stranka i Albanska alijansa odluku objelodaniti na sjednici Skupštine.

Pokret Evropa sad, tvrdili su tada za “Vijesti”, još nije razmatrao ovo pitanje i da će svoj stav “saopštiti naknadno kad dođe vrijeme”, dok odgovori hoće li podržati Radovićevu nisu tada stigli od opozicionih Demokratske partije socijalista (DPS) i Socijaldemokrata (SD).

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *