Ted Pik novi izvršni direktor Morgan Stanleya

Dodajte komentar

Američka banka Morgan Stanley je najavila da će Ted Pik biti njen novi izvršni direktor od 1. januara, naslijedivši dugogodišnjeg šefa Džejmsa Gormana.

Gorman će postati izvršni predsjednik, objavila je banka u srijedu.

Pik je bio kopredsjednik Morgan Stanleya u posljednje dvije godine, saopštila je kompanija. On je veteran u bankarskom gigantu, nadgleda investiciono bankarstvo, dionice, fiksni prihod, tržišta kapitala i istraživanja.

On takođe vodi strategiju firme. Pik se prvi put pridružio Morgan Stanleyju 1990. godine, javljaju američki mediji.

Gorman je u maju najavio da će se povući s mjesta generalnog direktora kompanije u narednih 12 mjeseci, okončavajući svoj mandat jednog od najdugovječnijih šefova američke banke. Postao je izvršni direktor Morgan Stanleya u januaru 2010.

Ranije je rekao da će preuzeti ulogu izvršnog predsjednika na “neki period” kako bi pomogao Morgan Stanleyu da pređe u svoju sljedeću eru liderstva.

“Odabir Teda Pika od strane odbora je izvanredan. Radio sam rame uz rame sa Tedom od finansijske krize i iz prve ruke sam iskusio njegove vrijednosti, intelekt, strast i posvećenost našim ljudima i našim klijentima”, rekao je Gorman u saopštenju.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *