Miškovićev Ananas u Makedoniji započeo regionalno širenje

Dodajte komentar

Ananas e-commerce, dio divizije Nove tehnologije Delta grupe Miroslava Miškovića, lansirao je online platformu u Sjevernoj Makedoniji. Time je ova kompanija počela regionalno širenje koje već neko vrijeme najavljuje.

Nina Angelovska, direktorka za internacionalni razvoj, istakla je da će Ananas.mk nastaviti da postavlja standarde u oblasti e-trgovine i pruža najbolje iskustvo kupcima i partnerima.

Denis Ampov, Country Manager kompanije Ananas.mk, izrazio je uvjerenje da će Ananas.mk postati ključni igrač u oblasti online trgovine i doprinijeti rastu i razvoju digitalne ekonomije, zaposlenosti i privrede u zemlji.

– Ako vam pričam o tome da je čak 97% pošiljaka iz našeg magacina stiglo do kupaca već narednog radnog dana, ako vam kažem da se posjeta našoj platformi mjeri u milionima i da na dnevnom nivou ulistamo na desetine novih trgovaca, onda vam pričam o samo nekoliko ključnih stvari koje smo postigli za prvih godinu dana rada u Srbiji. A sada je red da to isto i još bolje i još efikasnije postignemo u Makedoniji. Nama nije cilj da prestignemo konkurenciju, cilj nam je da svaki prosječan građanin kada pomisli na online trgovinu, klikne na Ananas. Izuzetno sam srećan što je prva zemlja na našoj mapi internacionalizacije baš Sjeverna Makedonija, izjavio je Marko Carević, izvršni direktor Ananas e-commerce-a.

U saopštenju se dodaje da lansiranje Ananas.mk predstavlja početak nove ere e-commerca u Sjevernoj Makedoniji i poručuje se da će Ananas nastaviti da širi svoje prisustvo.

Podsjećamo da je Ananas e-commerce kupio od kompanije Payten 100% vlasništva u makedonskoj kompaniji Vebspot. Na ovaj način Ananas je postao vlasnik brendova za online kupovinu Grouper.mk i Paopao.mk.

Prve prodaje na Ananasu obavljene su u Srbiji u ljeto 2021, a danas Ananas svojim kupcima nudi više od 150.000 različitih proizvoda putem razgranate mreže koju čini više od 200 partnera. Pokrećući Ananas, kompanija Delta Holding najavila je ambiciju da stvori regionalnog džina u online trgovini i spremnost da u ovaj projekat u prvih pet godina uloži oko 100 miliona eura.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *