Potpisan sporazum o opredjeljivanju sredstava Fondu za ubrzani razvoj Crne Gore

Dodajte komentar

Visoki predstavnici Delegacije Evropske unije, Austrije i sistema Ujedinjenih nacija u Crnoj Gori potpisali su sporazum o opredjeljivanju sredstava Fondu za ubrzani razvoj Crne Gore. Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović kazao je da je Crna Gora pokazala svoju posvećenost ostvarivanju održivog razvoja kroz posticanje ove inicijative i podršku implementaciji starteškog okvira koji su uskladili Vlada Crne Gore i Ujedinjene nacije.

“Ovo nije samo finansijski mehanizam već i snažan instrument za ostvarenje uticaja koji je usklađen sa našom razvojnom agendom i pojačava našu sposobnost za ostvarenje ciljeva održivog razvoja”, istakao je Abazović.

Istakao je da današnji skup označava snagu našeg partnerstva i značaj koji pridajemo saradnji sa Ujedinjenim nacijama, Evropskom unijom, Austrijom i drugim partnerskim zemljama.

“Poslali smo poruku da je Crna Gora fokusirana na razvoju u strateškim oblastima kroz pružanje doprinosa ovom Fondu i kroz pomaganje i ostalim zemljama da urade isto”, kazao je Milatović.

Premijer Dritan Abazović naglasio je da mu je izuzetna čast što je ova ideja zaživjela u Crnoj Gori.

“Zahvalan sam na inicijativi koja ima za cilj da promoviše vrijednosti UN-a ali i generalno da generiše novu vrijednost za sve građane Crne Gore”, kazao je Abazović.

“Svjedočiimo da se Fond širi, dolaze velike superdržave kao što je EU, dolazi Austrija, a očekujemo mnoge druge članice i Evropske unije i članice UN-a širom svijeta koje su dobrodošle da podrže ovaj Fond za Crnu Goru”, kazao je Abazović.

Ovo je, kako je kazao, najbolji pokazatelj da se dobra i inkluzivna politika isplati, da Crna Gora ima prijatelje širom svijeta.