Prva Međunarodna Konferencija “MONTENEGRO FINANCIAL MARKETS”: Okupljanje eminentnih ekonomista i stručnjaka za finansijska tržišta

Dodajte komentar

Komisija za tržište kapitala Crne Gore, u saradnji sa Ministarstvom finansija Crne Gore i Centralnom bankom Crne Gore, sa zadovoljstvom obavještava javnost da organizuju Prvu Međunarodnu Konferenciju “MONTENEGRO FINANCIAL MARKETS,” koja će se održati 17. i 18. oktobra 2023. godine u hotelu Hilton u Podgorici. Ova prestižna konferencija ima za cilj okupljanje vodećih stručnjaka i istaknutih ličnosti iz svijeta finansija, kako iz regiona tako i iz međunarodne poslovne zajednice.

Konferencija će se baviti brojnim ključnim temama koje utiču na savremeno finansijsko okruženje, uključujući ulogu kompanija za upravljanje imovinom, izazove održivih finansija i dinamiku odnosa države prema tržištu kapitala. Poseban akcenat će biti stavljen na perspektive stranih investitora u Crnoj Gori, sa ciljem dubljeg razumijevanja njihovih iskustava i očekivanja.

Takođe, važno pitanje koje će biti razmotreno tokom konferencije je i pridruživanje zemalja Jugoistočne Evrope (SEE) Jedinstvenom platnom prostoru Evrope (SEPA), što otvara nove prilike i izazove za finansijski sektor regiona. Očekuje se da će panelisti donijeti dragocjene uvide i razmijeniti najbolje prakse u vezi sa ovim aktuelnim temama.