“Vodovod” ukida sedam direktorskih mjesta

Dodajte komentar

Broj rukovodilaca u Vodovodu biće smanjen za sedam, predviđeno je izmjenama statuta preduzeća o kojima će se izjasniti odbornici na sjednici Skupštine Glavnog grada koja je zakazana za 12. oktobar. Izmjenama ovog akta, koji je odbor direktora usvojio 31. jula, predviđeno i ukidanje pet mjesta za pomoćnike direktora, pa izvršni direktor Vodovoda više neće imati pomoćnike već samo dva zamjenika.

Umjesto dosadašnjih pet sektora predviđeno je ukidanje dva i to sektora kontrole kvaliteta vode za ljudsku upotrebu i sektora za razvoj, mjerenje i ICT čime bez funkcija ostaju njihovi rukovodioci. Ukoliko odbornici daju saglasnost na ove izmjene statuta, u preduzeću će ostatati da funkcionišu tri sektora i to sektor za tehničko-operativne poslove, sektor za ekonomsko-finansijske poslove i sektor za pravno-administrativne i opšte poslove.

U odluci su naznačeni i razlozi za donošenje izmjena statuta preduzeća.

Razlozi za donošenje odluke o izmjenama statuta društva sa ograničenom odgovornošću sadržani su u potrebi racionalizacije poslovanja društva, ukidanjem viška menadžerskih pozicija, uz obezbjedivanje optimalnije organizacije posla po sektorima.

Izvor: Dan

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *