Globalni lider u hibridnim rešenjima za rad i brendovima radnog prostora stiže u Crnu Goru

Dodajte komentar

Ovog avgusta je kompanija IWG prijavila najveći polugodišnji prihod u svojoj 34-godišnjoj istoriji, zbog brzog usvajanja hibridnog modela poslovanja od strane kompanija širom svijeta. „Big bang” hibridnog rada“ takođe je doživio izuzetan rast u broju centara IWG, sa 400 novih lokacija dogovorenih u prvoj polovini 2023.

Nove lokacije širom Hrvatske, Srbije, Slovenije i na drugim tržištima, doprinose prisustvu IWG-a u regionu Balkana, jer se potražnja za hibridnim radom ubrzava. Regus i Spaces radni prostori su prisutni u jugoistočnoj Evropi, sa osam postojećih lokacija više od 10 godina, i sedam novih partnerskih lokacija koje su dodatesamo u posljednjih 18 meseci. Uvođenje novih brendova takođe dolazi na tržište, jer HQ-brend stiže i u Srbiju i u Sloveniju. Globalna mreža kompanije IWG, koja regionalno ostvaruje uspješnu saradnju sa konsultantskom kućom Colliers, sada pokriva više od 3.500 lokacija u preko 120 zemalja.

“Sa ogromnim rastom tržišta, budući da i velika i mala preduzeća prihvataju hibridne radne aranžmane na dugi rok, predviđa se da će 30% svih komercijalnih nekretnina biti fleksibilni radni prostor do 2030. Sa IWG-om, partneri mogu da iskoriste ovaj brzorastući sektor, uz podršku iskustva koje kompanija IWG posjeduje. Hibridni rad nudi kompanijama znatno niže troškove uz prosječnu uštedu od 11 hiljada dolara po zaposlenom”, navodi Dario Tomljenović, regionalni  direktor ekspanzije za regiju.

Južna Evropa je jedna od najbrže rastućih regionalnih lokacija IWG. Potražnja za radnim prostorima u ovoj oblasti je bila snažna, a broj upita za prostorom na ovim lokacijama nastavlja naglo da raste.

Vlasnici zgrada stavljaju svoj prostor kroz IWG platformu kako bi maksimizirali povraćaj novca od svojih nekretnina tako što će iskoristiti sve veću potražnju za hibridnim radom. Uz godišnju investiciju od oko 50 miliona funti u svoju tehnološku platformu, IWG pruža partnerima pristup cjelokupnoj stručnosti kompanije, kao i podršku za dizajn i opremanje, kao i prodajne i marketinške mogućnosti.

IWG-ova težnja ka pružanju najsavremenijih rješenja profesionalcima iz različitih industrija se nastavlja, sa ukupno devet lokacija širom Srbije, pet u Hrvatskoj, tri u Sloveniji i 12 širom Bugarske. Portfolio koji se brzo širi pruža sadržaje uključujući privatne kancelarije, sale za sastanke, co-working i kreativne prostore za rad.

“S obzirom da je potražnja za hibridnim radnim rješenjima nesumnjivo u porastu, IWG ostaje posvećen kontinuiranim inovacijama i partnerstvu kako bi pružio dodatnu vrijednost preduzećima koja traže prilagodljiva i saradnička radna okruženja”, saopšteno je iz kompanije.

Mark Dikson, izvršni direktor i osnivač IWG-a, kazao je: „Uspostavljamo snažniji i prijeko potreban uticaj u Južnoj Evropi sa višestrukim otvaranjem. Kao važni poslovni centri, južna i istočna Evropa su fantastična mjesta za širenje ponude fleksibilnog radnog prostora lokalnim i stranim kompanijama. Potreba za visokokvalitetnim fleksibilnim radnim prostorima i dalje raste kako hibridni rad postaje nova normalnost. Veoma smo zadovoljni što radimo u partnerstvu sa lokalnim partnerima na razvoju brenda IWG u okviru ugovora o upravljanju koji će njihovoj nekretnini dodati najsavremeniji radni prostor. Naš model radnog mesta takođe dokazano povećava produktivnost i omogućava da se poslovanje poveća ili smanji uz značajno smanjene troškove.”

IWG je vodeći svetski pružatelj fleksibilnog radnog prostora – sa 3.500 lokacija u više od 120 zemalja sa članovima koji mogu da pristupe svim lokacijama i poslovnim uslugama preko IWG aplikacije.

Kako se aktuelni pomak ka hibridnom radu ubrzava, tradicionalna potražnja za kancelarijama će nastaviti da opada jer je kompanijama potrebno manje prostora i umjesto toga će se okrenuti fleksibilnom radnom prostoru. U 2022., IWG je prihvatila stotine novih lokacija partnera i na putu je da doda oko 1.000 tokom sljedeće godine. IWG već broji 83 odsto kompanija sa liste Fortune 500 među svojim klijentima.

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *