Država će otkupiti akcije manjinskih akcionara Instituta Simo Milošević

Dodajte komentar

Predstavnici Opštine Herceg Novi i Instituta dr Simo Milošević održali su danas sastanak povodom situacije u toj isntituciji sa premijerom u tehničkom mandatu Dritanom Abazovićem.

“Sastanak je bio ohrabrujući i postignuta je saglasnost oko zaključaka. Važna poruka sa današnjeg sastanka da će drzava da ide u oktup akcija manjinskih akcionara u Institutu. Razmatrala se mogućnost da državna preduzeća pomognu Institutu”, saopštio je novinarima nakon sastanka Ivan Otović, predsjednik Skupštine opštine Herceg Novi, prenosi CdM.

Prema njegovim riječima država će pomoći menadžmentu u pronalaženju novih gostiju koji će dokaziti u Institut.

“Današnji sastanak je veliki napredak. Nastavićemo da se borimo za Institut, on ne smije da propadne. Neće biti lako ali postoji mogućnost da se dosta toga sanira u narednom periodu”, istakao je on.

Predsjednica sindikata Instituta Marija Obradović je kazala da su optimisti.

“Nadam se da će se skoro riješiti pitanje Jugobanke, kao i hitno potpisati kolektivni ugovor. Izvjesno je da će on biti potpisan uskoro. Dobili smo avgustovsku platu. Bitno je povećanje cijena prema FZO, što će svakako olakšati poslovanje. Prepoznata je važnost Instituta, da se zadrži kvalitetan ljudski kadar. Imamo uslove da se nadamo boljitku. Bilo je pomena o privatizaciji ali se brzo od toga odustalo”, rekal je ona.

Prema njenim riječima apostrofiali su da za novi tender treba vrijeme a Institu ga nema, pa je sigurna da se od te solucije odustalo.

“Jedan od uslova koji ćemo morati da ispunimo jeste da dokažemo Norvežanima je da je jedno od najbitnijih pitanja bilo da li je socijalno pitanje riješeno.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *