Delegacija Norveške stiže u Institut u Igalu: Raskidaju ugovor?

Dodajte komentar

Poslovanje Instituta “Dr Simo Milošević”, ugroženo dugovima, tužbama i protestima radnika, dodatno je ugroženo jer Norvežani žele da raskinu ugovor za narednu godinu. Vrši lac dužnosti direktora Instituta Savo Marić kazao je za RTHN da će ih naredne sedmice posjetiti delegacija iz Norveške, kako bi menadžmentu obrazložili tu odluku. On je rekao da menadžmentu ni jesu poznati razlozi za takvu odluku.

He želim da spekulišem o razlozima zašto raskidaju ugovor, niti da bilo šta prejudiciram. Želimo da ugostimo ljude iz Norveške, saslušamo ih i iznesemo svoje mišJvenje. Ono što je loše za nas jeste to što je to jedini siguran ugovor koji je Institut imao, na kojem smo zasnivali strategiju i program rada. U nekoliko navrata smo sugerisali da bi možda trebalo zasnovati još neki program ili potpisati još neki ugovor, jer samo taj jedan nije dovoljan istakao je Marić.

On je optimističan jer je u dopisu naznačena samo naredna godina, pa će, kako je kazao, tražiti način da tokom razgovora ubijede Norvežane da ugovor ipak produže.

– Na kraju, to nije samo finansijski momenat i dolazak pacijenata, već tradicija duga skoro 50 godina, ali mi smo ionakao narod koji je sklon da tradicije i običaje zaboravlja i zapostavlja, pogotovou posljednje vrijeme. Tradicije treba čuvati i njegovati, a što se tiče Instituta, ovo je jedna od najvažnijih i moramo učiniti sve da nastavimo saradnju sa Norvežanima naglasio je Marić.

RTHN

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *