Konferenciju o budućnosti industrije luksuza 5. oktobra u Regent Porto Montenegru

Dodajte komentar

Jednodnevna konferencija čija je tema budućnosti industrije luksuza biće organizovana 5. oktobra u hotelu Regent Porto Montenegro, najavila je regionalna medijska kuća Bloomberg Adria.

Kako su istakli, događaj je namijenjen svima koji prate poslovne trendove i žele da budu korak ispred u informisanosti o budućim izazovima, efikasnom upravljanju brendovima, te ostanu konkurentni u svijetu luksuza.

“Jednodnevna konferencija će istražiti trenutno stanje na tržištu luksuza, analizirati nove paradigme luksuza i tehnologije, te pružiti uvide i strategije za luksuzne brendove koji žele da prosperiraju u narednim godinama”, navode organizatori.

Bloomberg Adria konferencija o budućnosti luksuza, dodaju, okupiće stručnjake iz raznih industrija “kako bi razmotrili ključne teme i izazove sa kojima se suočava ovaj sektor”. Među njima su Stephen Webster, dizajner, osnivač i kreativni direktor istoimenog britanskog brenda i predsjedavajući juvelirske kuće ‘GarrardGarrard’; Farouk Nefzi, direktor marketinga “Feadship”, svjetskom lideru u proizvodnji luksuznih jahti; Ashok Som, profesor iz oblasti strategije za luksuzne brendove; David Margason, generalni direktor Porto Montenegra; Boro Vujović, osnivač i vlasnik “Opereta Real Estate”, te predstavnici regionalnih kancelarija Sotheby’s Real Estate.

Na konferenciji će biti akcentirano više tema: održivost i etička praksa; digitalna transformacija; personalizacija; saradnja; foklusiranje na iskustvo, te real estate u regionu.

“Izuzetno smo ponosni što smo kroz mrežu najrelevantnijih izvora iz globalne Bloomberg mreže, ali i lokalnih izvora, u mogućnosti da donesemo najnovije i najvažnije informacije iz svijeta luksuza i na ovoj konferenciji i na Bloomberg Adria multimedijalnoj platformi u okviru segmenta Prestiž. Naša misija nije samo da informišemo o luksuznim trendovima i analizama sektora, već i da pokažemo puteve kako da poslovni svijet na najbolji način iskoristi ova znanja i unaprijedi poslovni ali i obogati privatni život. Svjesni smo da je vrijeme najdragoceniji resurs i nova paradigma luksuza, i želimo da pomognemo zaposlenim ljudima da ga provedu na način koji će ih ispunjavati, inspirisati i doprinijeti uspjehu i osjećaju zadovoljstva. U tom pravcu, i na Bloomberg Adria konferenciji posvećenoj budućnosti industrije luksuza potrudili smo se da prisutnima u jednom danu i okruženju koje njeguje atmosferu za nove poslovne kontakte, omogućimo dublje razumijevanje luksuza i njegove značajne transformacije. Pridružite nam se da zajedno otkrijemo kako najprestižniji brendovi i stručnjaci oblikuju budućnost luksuza i kako da to i sami primijenimo”, kazala je glavna i odgovorna urednica Bloomberg Adria Prestiž, Nataša Davidov.

Bloomberg Adria dio je globalnog servisa Bloombeg News o ekonomskim i tržišnim dešavanjima, koji djeluje u 120 zemalja. Regionalni servis proizvodi vijesti iz svojih redakcijskih centara u pet gradova regiona – Beogradu, Zagrebu, Ljubljani, Sarajevu i Skoplju.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *