Pomoć radnicima Instituta u Igalu: Moći će da plate makar jedan račun

Dodajte komentar

Zaposlenima u Institutu „Dr Simo Milošević“ u Igalu uplaćena je preko sindikalne organizacije jednokratna novčana pomoć u iznosu od 37,5 hiljada eura, koje su uplatile Opština Herceg Novi i lokalna turistička organizacija.

Predsjednica Sindikata zaposlenih Marija Obradović kazala je u emisiji „Mreža“ na TVCG da su se za ovu pomoć prijavili najugroženiji radnici, koji su dobili po 250 eura.

„Ova pomoć je neznantna za naše radnike. Imali smo 29 radnika koji će dobiti po 250 eura, a ostali dio je podijeljen preostalim radnicima kojih je 555, dakle oni su dobili po 54 i po eura. To nije poseban iznos, ali pomoći će zapolenima da se makar jedan račun plati“, dodala je ona.

Obradović je kazala da su se za pomoć obraćali i Vladi, sa molbom da ih isplate iz budžetskih rezervi.

„Nažalost, nismo dobili odgovor od Vlade“, rekla je Obradović, podsjetivši da će se sljedeće sedmice organizovati potpisivanje peticija za očuvanje Instituta i u Podgorici.

Ona je podsjetila da zaposlenima u ovom trenutku već kasne dvije plate – julska i avgustovska.

„Sad će biti i četiri mjeseca kako nije potpisan kolektivni ugovor. Sitacija je urgentna, čeka nas jesen i zima, a to kada kažem ne pretjerujem“, zaključila je Obradović.

RTCG

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *