Telekom: Od petka isplata dividende za 2022. godinu u Erste bankama

Dodajte komentar
Editorial use only in direct correlation with Deutsche Telekom AG. / Nur zur redaktionellen Verwendung im direkten Zusammenhang mit Diensten der Deutschen Telekom AG

Isplata dividende za poslovnu 2022. godinu akcionarima Crnogorskog Telekoma počinje u petak, 15. septembra, a bruto iznos dividende po akciji je pet centi.

Iz ove kompanije podsjećaju da je na redovnoj Skupštini akcionara 8. juna, odlučeno da se dobit ostvarena u finansijskoj 2022. godini u iznosu od 2.347.342 eura, uvećana za iznos od 3.981 eura iz zadržane dobiti iz predhodnih godina, isplati akcionarima kao dividenda u ukupnom iznosu od 2.351.323 eura, odnosno bruto iznos od 0,05 eura po akciji.

“Bruto iznos dividende po akciji je 0,05 eura biće prilikom isplate umanjen za pripadajući iznos poreza na dobit za pravna lica, odnosno poreza na dohodak i prireza na porez za fizička lica u skladu sa važećim propisima. Akcionari (fizička lica) svoje iznose mogu podići u narednih šest mjeseci u svim filijalama Erste banke, uz lični dokument”, preciziraju iz Crnogorskog Telekoma.

Preciziraju da će dividenda biti isplaćena akcionarima Crnogorskog Telekoma koji su posjedovali akcije na dan održavanja Skupštine akcionara Crnogorskog Telekoma (8. jun) i donošenja Odluke o raspodjeli dobiti Kompanije.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *