Kazahstanci žele da preuzmu Solanu u Ulcinju

Dodajte komentar

Ministar finansija mr Aleksandar Damjanović sastao se danas sa menadžmentom vodeće kompanije za proizvodnju soli u Kazahstanu Araltuz, na čelu sa članom Borda direktora Džim Kokrejnom, kako bi razgovarali o mogućnostima investiranja pomenute kompanije u pokretanje proizvodnje soli u ulcinjskoj Solani “Bajo Sekulić”.

Prezentujući poslovanje “Araltuza”, Kokrejn je istakao da je riječ o kompaniji koja ima stogodišnju tradiciju proizvodnje soli, čiji je kvalitet prepoznat liderskom pozicijom na teritoriji Kazahstana, ali i izvozom u zemlje tamošnjeg regiona i baltičkih zemalja. Poslovna vizija kompanije jeste širenje na perspektivna tržišta uz očuvanje najvećih ekoloških standarda, zbog čega je ulcinjska Solana, kako je istakao, značajna poslovna prilika za investiranje.

Damjanović je poručio da je Solana u Ulcinju decenijama bila crnogorski brend, te da svi napori i pokušaji ponovnog pokretanja proizvodnje soli i adekvatne valorizacije tog područja zavređuju pažnju Vlade i partnerski odnos svih uključenih subjekata u iznalaženje najboljeg rješenja za ovu kompaniju.

Imajući u vidu da je današnja koordinacija tek inicijalni razgovor o potencijalnoj investiciji, na sastanku je dogovoreno da se kroz buduću komunikaciju i razmjenu podataka, konkretizuje potencijalna ponuda kazahstanskog investitora.

Sastanku u Ministarstvu finansija ispred kompanije Araltuz prisustvovali su i potpredsjednik Sektora za razvoj Sanzhar Ospankulov i šef Odjeljenja za modernizaciju Oleksii Zherebnykh, kao i predstavnici partnerskih kompanija Araltuza, i to Salt Partners Ltd – predsjednik Vladimir M. Sedivy i direktorica Isabella Sedivy-Petro, kao i direktor kompanije Rimon Capital Ltd Marek Lorinc.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *