Kvadrat stana u centru Hong Konga košta preko 30.000 dolara

Dodajte komentar

Ako biste se nekada odlučili da živite u nekom od najvećih svjetskih gradova, treba da znate da ćete za kupovinu stana u strogom centru (ukoliko ste u mogućnosti za tako nešto) morati zavući ruku “debelo” u svoje novčanike.

Cijena samo jednog kvadrata u centru Hong Konga, sudeći po podacima prestižnog sajta “World of Statistics” iznosi 30.046 američkih dolara.

Prema tome, ako bi neko nekim slučajem želio da kupi ovakvu nekretninu u centru Hong Konga, a koja ima 35 kvadrata, morao bi da plati oko skoro milion eura.

Švajcarski Cirih je odmah iza Hong Konga. Cijena kvadrata nekretnine tu je 25.353 dolara.

Glavni grad Južne Koreje je na trećem mjestu, a za metar kvadratni nekretnine u centru Seula potrebno je izdvojiti 21.951 dolar, dok je u prestonici Singapura, odnosno istomenom gradu neophodno platiti 20.678 dolara.

Listi najskupljih pet, zatvara još jedan švajcarski grad. Da bi se kupio stan u centru Ženeve treba da se plati 20.281 dolar.

Među deset najskupljih još su: Šangaj (17.331 dolar po kvadratu), London (16.601), Tel Aviv-Yafo (16.050), Nju Jork sa 15.926 i glavni grad Kine Peking sa 15.870 američkih dolara po kvadratu.

Svoje mjesto na ovoj “prestižnoj” listi, našla su i dva grada iz regiona.

To su prestonice Srbije i Slovenije.

Kvadrat stana u centru Ljubljane košta 5.105 dolara, čime je prema podacima “World of Statistics” na 34. mjestu u svijetu, a iza sebe je ostavila jednu Moskvu, Varšavu, Brisel, Dohu i Dubai.

Glavni grad Srbije, Beograd, našao se na 40. mjestu, a cijena jednog kvadrata u strogom centru košta 3.824 dolara.

(Nezavisne)

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *