Nove promjene u kapitalnom budžetu: Rekonstrukcija i dogradnja 4 bolnice odgođena za 2024.

Dodajte komentar
Construction workers at sunset.

Više od dva miliona eura kapitalnog budžeta, od čega je 1,39 miliona predviđenih za rekonstrukcije i izgradnju novih kapaciteta bolnica u četiri grada, preusmjereno je na nove potrebe.

Naime, Vlada je odlučila da novac neće biti iskorišten za izgradnju Opšte bolnice u Pljevljima (368.999 eura), rekonstrukciju bolnice u Bijelom Polju (348.449 eura), izgradnju nove Opšte bolnice Meljine (282.552 eura) i rekonstrukciju objekta nekadašnje Dječije bolnice na Cetinju (390.000 eura) zato što nisu završili projektnu dokumentaciju, pa će za predviđene radove novac trošiti tek iz budžeta za narednu godinu.

Umjesto bolnica, milion eura biće preusmjeren na lokalne uprave „za pomoć u rješavanju infrastrukturnih problema – lokalni putevi, gradske saobraćajnice, trgovi, šetališta“, a preostalih 390.000 za Radio televiziju Nikšić.

Istovremeno, dva projekta u Bijelom Polju takođe će biti uskraćena za predviđene iznose jer „Ministarstvo ekonomskog razvoja i turizma u saradnji sa Agencijom za zaštitu žvotne sredine nije stvorilo pretpostavke za nastavak izvođenja građevinskih radova ugovorenih od strane Uprave za kapitalne projekte“. To se odnosi na 407.900 eura opredijeljenih za nastavak građevinskih radova na ski centru na bjelopoljskom lokalitetu Cmiljača, i još 300.000 eura za nastavak radova na valorizaciji Đalovića pećine. Ovaj novac biće raspodijeljen na dva nova primaoca: Vodosnadbijevanje Pljevalja za izgradnju postrojenja za pitku vodu Pliješ (700.000 eura) i projektovanje, izgradnju i adaptaciju objekata obrazovanja (7.900 eura).

Vlada je najavila da će biti preusmjerena i srestva namijenjena Ski centru na lokalitetu Hajla u Rožajama, ali će predviđenih 813.748 eura biti upotrijebljen za ovaj projekat, ali konkretno za radove na izgradnji ski staza.

Bankar.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *