Ministra Ibrahimovića optužili da opstruira radove na putu Rožaje – Špiljani

Dodajte komentar
Rožaje

Grupa građana Rožaja juče je, u mjestu Zeleni, na dva sata blokirala magistralni put Rožaje Špiljani ističući u prvi plan zahtjev da se što prije završe radovi na rekonstrukciji te dionice koja je započeta još prije tri godine. Istovremeno bio je blokiran i regionalni put Zeleni Vuča, koji se koristi kao alternativna saobraćajnica prema Srbiji. Ovo je, inače, treća blokada saobraćaja na tom putu, a građani poručuju da će biti istrajni sve dok se njihovi zahtjevi ne ispune. Novi protest građana zakazan je za petak.

Okupljeni su ministra kapitalnih investicija Ervina Ibrahimovića označili kao glavnog krivca za odugovlačenje završetka radova na rekonstrukciji magistralnog puta Rožaje Dračenovac, vrijednog preko 20.000.000 eura.

Mještanin Mumin Halilović naveo je da je ugovor najprije predviđao da se radovi završe do kraja 2022. godine, potom je produžen na još jednu godinu, te da radovi u poslednjih skoro godinu nisu rezultirali gotovo nikakvim napretkom.

Ljudi trpe ogromnu materijalnu štetu, bilo je i smrtnih slučajeva zbog nemogućnosti brze reakcije. Put se svakodnevno zatvara iako se na gradilištu ništa ne radi usled čega se stanovništvo odlučilo na proteste. Svjesni smo da se ovdje sprovode koruptivne radnje da bi neko napunio svoje džepove i to je jasno kao dan. Jer ako imate preko 20 miliona eura opredijeljenih za ovaj projekat na kojem radi svega desetak radnika sa dvije ili tri mašine, a rokovi se produžavaju, jasno je da se neko ovdje debelo ugrađuje i nanosi ogromnu štetu građanima i državi podvukao je Halilović.

Haris Murić iz sela Jablanica kazao je da mu se čini da Vlada gleda Rožaje kao da je slijepo crijevo koje je u svakom pogledu zaobiđeno.

U ovom projektu odgovornost bi trebalo da snosi ministar Ervin Ibrahimović koji, prema informacijama koje dopiru do nas, namjerava da produži radove za još dvije godine, što bi imalo katastrofalne posledice po ovo područje. Ukoliko se posao najhitnije ne privede kraju, nama ne preostaje ništa drugo već da se selimo. Mi smo prosto zarobljeni, kao da smo u logoru. Slobodni smo tri-četiri sata, a onda zaključani i to smatramo psihičkom represijom istakao je Murić, koji smatra da bi dodatno odugovlačenje realizacije projekta dovelo do ubrzanijeg odliva stanovništva.
U saznanju smo da Ibrahimović zaposlenima u lokalnoj upravi i njenim preduzećima prijeti da će ostati bez posla ukoliko oni i njihove porodice izađu sa nama na proteste i blokiraju put. Dokaz za to je i taj što ni predsjednici naših mjesnih zajednica nisu ovdje sa nama, a jedan od njih je čak otišao u policiju i prijavio naše okupljanje tvrdi Murić.

Naglašava da se riječima ne mogu opisati problemi mještana rožajskih sela zbog odugovlačenja radova na rekontrukciji puta i poručuje da neće odustati od protesta sve dok ne dobiju garancije da će posao biti završen u najkraćem roku.

Denis Murić iz sela Besnik tvrdi da čim se započne priča o blokadi puta, izvođač radova pokrene posao, a kada protestanti odu, istovremeno prestaju i radovi na putu.

Smatramo da ministar Ibrahimović treba da snosi odgovornost zbog nepoštovanja prvobitnog projekta po kojem je ova dionica trebalo da dobije treću traku, a nekoliko tunela da budu produženi za po nekoliko metara zbog odrona. Sumnjamo da je projekat promijenjen i da se radi o nečasnim rabotama ili klasičnom pranju novca istakao je Denis Murić, dodajući da mu je otac preminio na putu od Besnika do Rožaja, upravo zbog nemogućnosti da brzo stigne do ljekara.

Abazović: Neka se obrate ministru kojem su dali veliku podršku

Premijera Dritana Abazović juče su novinari, prilikom posjete Bijelom Polju, pitali šta misli da preduzme povodom protesta građana Rožaja zbog odugovlačenja radova na magistralnom putu Rožaje Dračenovac. On je odgovorio da će brzo sa ministrom prosvjete Miomirom Vojinovićem posjetiti Rožaje i da o svemu, pa i o problemima oko ovog putnog pravca, može da razgovara. Premijer je kazao da su Rožajci na izborima dali enormno veliku podršku svom sugrađaninu Ervinu Ibrahimoviću, ministru kapitalnih investicija i da treba njemu da se obrate.

Zašto se ne obrate ministru Ibahimoviću? On je dio Vlade iako mi ne skidamo svoju odgovornost. Enormnu veliku podršku su dali Ibrahimoviću i zato vjerujem da on svojim aktivnostima treba da im za to uzvrati, jer je to njegov resor. Na drugoj strani, sve što bude u domenu Vlade mi ćemo uraditi. Mi smo tu da sve riješimo istakao je Abazović.

Dan

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *