Ime je znak

Dodajte komentar

Lesendro je sinonim za “izgore ka’ vladika za Lesendrom” koji podsjeća na važnost strateški važnog mjesta u odbrani nekadašnje Crne Gore. Podsjeća i na naum kralja Nikole da zbrine ćerke ukoliko ne budu našle dobre prilike na evropskim dvorovima, da imaju mjesto, tačnije manastir u koji bi mogle provoditi vrijeme. Podsjeća na mnogo toga, kroz različita vremena i epohe. Riječ je i o popularnoj sali za rad, u prvom brendiranom, franšiznom hotelu u Podgorici. Tačnije o balskoj dvorani, visokih stropova, savršeno opremljene, koja ima dnevnu svjetlost, savršenu tehničku opremu.

Duklja je istorijsko-arheološki ambijent od posebnog značaja, ne samo za Podgoricu već za Crnu Goru. Nalazi se na strateški važnom mjestu između tri rijeke: Zete, Širalije i Morače. Arheološki ostatci govore da je nekada to bio grad još iz ranih vremena romanske i pred-hrišćanskih kultura. Odlaskom na Duklju, osjeća se duh minulih vremena, ima se osjećaj vremepolova, mašine koja putuje kroz vrijeme o kojem svjedoče tragovi artefakti drevnih kultura. Ime Duklja nosi izuzetno popularna sala za sastanke, savršeno opremljena sa pogledom na susjedno brdo Ljubović u hotelu Ramada Podgorica.

Medun, nekada poznat kao Meteon je ime grada koji se nalazio visoko iznad Podgorice a bio od posebnog značaja za Labeate, pleme ilirskog porijekla koje je nastanjivalo taj prostor. Vidikovac sa spektakularnim pogledom do kojeg se dolazi, baš kao svuda na Mediteranu, uz oštru kosinu svjedoči o vremenu čudesnim arehološkim artefaktima koji se nalaze u muzeju Marka Miljanova. Izuzetno značajan uman čovjek, Marko Miljanov čije prozno djelo  danas živi bio je baš sa Meduna. Da, još jedan naziv sale koja je savršena za trening, sastanak u hotelu Ramada Podgorica.

Balkan zbraja niz tradicija, religija, kultura, mentaliteta. Naziv je planine u Bugarskoj. Asocira na Jugoistok Evrope, na prostor koji baštini muziku kao poveznicu, prepoznatljivu i po istoj melodiji koja se interpretira na različitim jezicima kao što je sevdalinka. Podjeća na savršene arome, ukuse, mirise, na hranu u koju se zaljubljujete na prvi zalogaj. Ako na tren zatvorite oči, možete prelistati brzi film sa različitim istorijskim ličnostima koje se vezuju za ovaj, ponekada magični, ponekada neobični region. Sala Balkan smještena na petom spratu hotela Ramada Podgorica posebno je omiljena od strane učesnika na događaju jer se na ulazu nalaze prekrasne slike crnogorskih slikara koje daju neophodan estetski, oku drag utisak.

Ime je znak. Toponimi podsjećaju na minula vremena, na savremenog čovjeka, nomada koji u digitalnom vremenu nosi trans-generacijska sjećanja koja interpretira na nov, moderan, inventivan način. Možda su to motivi i razlozi da biraju neku od sala hotela Ramada Podgorica za svoje omiljeno mjesto za rad.

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *