EPCG: Odgođen početak rada HE Perućica zbog Regionalnog vodovoda

Dodajte komentar

Hidroelektrana “Perućica” je spremna za početak proizvodnje nakon remonta, ali je odlučeno da se izađe u susret zahtjevu Regionalnog vodovoda Crnogorsko primorje i početak proizvodnje odgodi za 15. septembar, saopšteno je iz Elektroprivrede Crne Gore.

Naime, Regionalni vodovod zamolio je EPCG da HE sa radom počne 15. umjesto 1. septembra, kako bi dotok vode u rijeku Moraču ostao na najnižem nivou i obezbjedio mjerenje parametara vodostaja u okviru aktivnosti izgradnje privremenog nasipa u sklopu projekta provjere uticaja voda rijeke Morače na kapacitete izvorišta Bolje sestre.

“Radove na nasipu moguće je realizovatu u periodu niskog vodostaja koje je trenutno prisutan, a na koji utiče i proizvodnja HE Perućica. Mjerenje će ukazati na uticaj i povećanje kapaciteta tog Izvorišta i pouzdano snabdijevanje vodom Crnogorskog primorja. Sagledavajući energetski bilans i poziciju EPCG u septembru, a cijeneći interes društva u rješavanju problema vodosnabdijevanja primorja sa vodoizvorišta Bolje sestre, donesena je odluka da se početak rada HE Perućica odgodi do 15. septembra”, navode iz EPCG.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *