Crnogorski privrednici na Sajmu agrara u Gornjoj Radgoni

Dodajte komentar

U Gornjoj Radgoni je počeo Međunarodni sajam poljoprivrede i prehrambenih proizvoda na kojem se predstavljaju izlagači iz svih krajeva svijeta. U organiziciji Privredne komore Crne Gore u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva predstavnici crnogorskih kompanija učestvovali su na 61. izdanju AGRE 2023 koja je počela 26.08. i trajaće do 31.08.2023. godine.

Ovaj značajan događaj okuplja lidere, inovatore i zainteresovane strane iz poljoprivrede i prehrambene industrije, pružajući idealnu platformu za umrežavanje, predstavljanje dostignuća i podsticanje saradnje.

AGRA 2023 je događaj na vrhuncu u regionu, koji okuplja stručnjake i entuzijaste da istraže najnovije trendove, tehnologije i napredak u poljoprivredi i proizvodnji hrane. Sa posvećenošću predstavljanju privredne i poljoprivredne moći Crne Gore, prisustvo Privredne komore Crne Gore na AGRI 20223 naglašava posvećenost zemlje održivom rastu i međunarodnim partnerstvima.

Privredna komora Crne Gore je na AGRI 2023 predstavila poseban izložbeni štand, na kojem su delegati, posjetioci i mediji mogli da komuniciraju sa predstavnicima i steknu uvid u crnogorske poljoprivredne proizvode, inovacije i mogućnosti ulaganja.

Delegacija Crne Gore će učestvovati na raznim poslovnim forumima, seminarima i događajima za umrežavanje kako bi podstakli saradnju, podijelili znanje i istražili potencijalna partnerstva sa međunarodnim partnerima.

Crnogorski paviljon je prikazao raznoliku lepezu visokokvalitetnih poljoprivrednih proizvoda, od organske hrane do najsavremenijih poljoprivrednih tehnologija, što predstavlja primjer posvećenosti nacije održivim i inovativnim poljoprivrednim praksama.

Uvaženi vladini zvaničnici i lideri industrije iz Crne Gore i Slovenije uveličali su događaj svojim prisustvom, naglašavajući vladinu podršku saradnje, inovacija i rasta u sektoru poljoprivrede.

Crnogorski štand, pored velikog broja privrednika iz više država, posjetili su Nataša Pirc Musar, predsjednica Republike Slovenije, Irena Šinko, ministarka poljoprivrede, šumarstva i hrane Republike Slovenije, Boris Nikolas Erjavec, direktor sajma Agra, Miroslav Cimbaljević, Generalni direktor Direktorata za poljoprivredu Crne Gore, Vladimir Đaković, Uprava za bezbjednost hrane Crne Gore, Jelena Vuković, ambasada Crne Gore u Sloveniji;

Privrednici iz Crne Gore i brojni privrednici i zvaničnici iz Slovenije i Regiona su izrazili uvjerenje da ova sajamska manifestacija vanredno doprinosi unaprijeđenju poslovne saradnje i internacionalizaciji poslovanja, posebno u sektoru poljoprivrede i malih i srednjih preduzeća.

Učešće Privredne komore Crne Gore na AGRA 2023 ponovo potvrđuje posvećenost ove organizacije promovisanju poljoprivredne izvrsnosti Crne Gore, uspostavljanju međunarodnih veza i pokretanju održivog razvoja u zemlji.

Ponudu na crnogorskom štandu površine 70 m2 predstavilo je 8 kompanija iz sektora poljoprivrede i prehrambene industrije. Izlagači su bili: Miranis, Veterinum, Zetafish, Poljoprivredno gazdinstvo Macanović, Vinarija Matica, Montehum, Agrobiznis centar Žabljak i Skijališta Crne Gore.

Izvor: Privredna komora Crne Gore

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *