Za sanaciju klizišta na putu Mateševo-Kolašin izdvojena 1,2 miliona eura

Dodajte komentar

Uprava za saobraćaj raspisala je novi tender za sanaciju klizišta na putu Mateševo–Kolašin. Kako se navodi u tenderskoj dokumentaciji, cijena izvođenja radova je ostala nepromijenjena u odnosu na prethodni tender, koji je završen 7. avgusta, i iznosi oko 1,04 miliona eura bez PDV-a, odnosno 1,26 miliona sa PDV-om.

Kako je precizirano, riječ je o klizištu na dionici regionalnog puta R 13, od Mateševa do Kolašina, km 8+700.

Ponuđeni rok za završetak radova ne može biti kraći od 60 ni duži od 140 kalendarskih dana od dana uvođenja izvođača u posao.

U dokumentaciji je navedeno i da radovi obuhvataju demontažu svih elemenata postojeće ograde sa stubovima i odvoz na gradilišnu deponiju. Ograda se nakon skladištenja zaspisnički predaje licu određenom od strane naručioca. Takođe, predviđeno je i vertikalno zasijecanje postojeća tri asfaltna sloja ukupne debljine 16 centimetara.

Zainteresovane kompanije ponude na tender mogu dostavljati do 6. septembra, do 10 sati.

Iz Uprave za saobraćaj ranije su najavili ovaj tender, navodeći da se nadaju da će radovi početi nakon završetka ljetnje sezone.

Na ovoj dionici dvosmjerni saobraćaj trenutno je moguć uz upotrebu privremene signalizacije i tako će biti sve do početka radova.

– Tokom izvođenja radova vjerovatno će biti uvedeni prekidi saobraćaja po par sati i regulisanje semaforima – naglasili su iz Uprave i istakli da će to zavisiti od izvođača, njegovih mogućnosti i eventualnih problema tokom rada.

Podsjećamo, saobraćaj na ovom putnom pravcu bio je u prekidu nekoliko dana početkom juna, kada se obrušilo brdo, pa je tada bilo moguće saobraćati od Podgorice do Pelevog Brijega, Veruše, Mateševa i dalje ka sjeveru preko Trešeevika, a vozači koji putuju iz Kolašina i u Kolašin morali su ići preko Platija. Kada se brdo obrušilo, u prekidu je na nekoliko sati bio i saobraćaj auto-putem.

Vlada je u junu zadužila Monteput da riješi problem klizišta na regionalnom putu Kolašin–Mateševo u mjestu Vladoš. Klizište na Vladošu otežavalo je saobraćaj na ovoj pristupnoj saobraćajnici autoputu. Sredstva za realizaciju ove investicije odlukom Vlade bila su obezbijeđena iz kapitalnog budžeta za 2023. godinu.

Tada je pojašnjeno je da je Inspekcija za državne puteve, nakon inspekcijskog pregleda, donijela rješenje kojim se naređuje da Monteput d.o.o. Podgorica na navedenoj dionici puta preduzme radnje i mjere u cilju prevazilaženja nastalog problema i omogući bezbjedno odvijanje saobraćaja.

– Tim povodom zadužen je Monteput da Upravi za saobraćaj preda revidovani projekat sanacije klizišta, a Uprava za saobraćaj da u zakonom predviđenom postupku izabere izvođača radova na sanaciji klizišta – navedeno je u tadašnjoj odluci Vlade.

Dan

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *